Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.


Tom Holland är hoppfull inför Uncharted-filmen
Den kommande Uncharted-filmen byter regissör oftare än vad de flesta byter underkläder, men det hindrar dock inte filmens huvudrollsinnehavare från att uttrycka sina positiva tankar kring projektet. I en intervju med IGN säger nämligen Tom Holland att manuset är bland det bästa han någonsin läst. Vidare berättar Holland att filmen kommer utspela sig innan handlingen i spelen. Trots att filmen i skrivande stund inte har någon regissör har den en planerad premiär den 5 mars nästa år.

The Witcher 3 på Switch får cross-save med PC
När recensionerna på Switch-versionen av det kritikerrosade The Witcher 3: Wild Hunt trillade in var de flesta överens om att det var en godtagbar version men långt ifrån det bästa sättet att uppleva spelet på. Nu kommer dock en nyhet som får den portabla versionen att verka något mer lockande. Det handlar nämligen om möjligheten att föra över sparfiler för spelet mellan PC och Nintendo Switch (cross-save), detta sker via en uppdatering som är tillgänglig redan nu. Förutom funktionen i fråga tillkommer även några grafiska förbättringar, stöd för pekskärmen och några ytterligare detaljer. Du hittar en fullständig beskrivning av uppdateringen på spelets hemsida.

LÄS VÅR SWITCHER-RECENSION: The Witcher 3: Wild Hunt (Nintendo Switch)

Den spirituella Burnout-efterträdaren får en uppföljare
Förra året släppte Criterion-veteranerna Three Fields Entertainment det fartfyllda Dangerous Driving, vilket i mångas ögon behandlades som en ny del i den populära Burnout-serien. Under veckan fick vi dessutom veta att spelet får en uppföljare som kommer släppas under slutet av 2020. Dangerous Driving 2 beskrivs som en trogen uppföljare med en dynamisk öppen värld. Spelet släpps till Playstation 4, Xbox One, PC och (till skillnad från första spelet i serien) Nintendo Switch. Detta skriver Gematsu.

Hostel-regissören gör Borderlands-film
Regissören bakom bland annat Hostel och Cabin Fever har hoppat på arbetet med den kommande Borderlands-filmen. Detta meddelar Eli Roth själv via sin Twitter-sida. I skrivande stund vet vi inte mycket mer om det kommande filmprojektet, men vi kan säkerligen räkna med att Roths erfarenhet av död och förstörelse på filmduken kan komma väl till pass när Borderlands ska tolkas.

Sony skippar både PAX East och GDC på grund av coronaviruset
Sony och PlayStation tar ett kliv tillbaka när det gäller framtida evenemang på grund av det härjande coronaviruset. Tanken var att bland andra The Last of Us: Part II och Final Fantasy VII: Remake skulle vara spelbara under spelmässan PAX East, men så blir tyvärr inte fallet. Detta meddelar PlayStation via sin hemsida. Vidare har både Sony och Facebook ställt in sin medverkan vid årets Game Developers Conference (GDC) på grund av oron kring viruset. Detta skriver Business Insider.

Fullspäckad Nintendo Direct om det kommande Animal Crossing
Veckans största nyhet, åtminstone om du är sugen på det kommande Animal Crossing: New Horizons, var utan tvekan en 28 minuter lång Nintendo Direct tillägnad spelet i fråga. Förutom nya vackra vyer från det kommande spelet bjöds vi på en hel del ny information. Bland annat kommer det vara möjligt att ändra öns utseende i form av att exempelvis plocka bort klippor, ändra terräng, konstruera broar och bygga trappor. Dessutom fick vi veta att ett gäng kostnadsfria uppdateringar finns planerade kort efter spelets lansering. Du ser sändningen i sin helhet här nedan. Animal Crossing: New Horizons släpps den 20 mars.


Kingdom Hearts III: Re Mind – 25 februari
Den mastiga expansionen kommer nu till ännu en plattform. Släpps nu till Xbox One.

Two Point Hospital – 25 februari
Bygg ditt alldeles egna sjukvårdsimperium. Släpps nu till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch.

LÄS VÅR RECENSION: Two Point Hospital

Bloodroots – 28 februari
Ett obevekligt action-spel. Släpps till Playstation 4, Nintendo Switch och PC.

Metro Redux – 28 februari
Utforska tunnelbanan på tunnelbanan. Släpps nu till Nintendo Switch.

One Punch Man: A Hero Nobody Knows – 28 februari
Välbefolkad fighting. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.


Veckans frieri
Gömda påskägg i spel är inget ovanligt. Oftast handlar det visserligen om hemligheter som är riktade mot en ganska bred publik, men veckans detalj var aningen mer personlig. Även om meddelandet i den senaste expansionen till Metro Exodus var på ett främmande språk kan vi ganska enkelt räkna ut innebörden. Grattis och lycka till önskar Checkpoint.

Veckans mashup
Spelvåren bjuder trots många förseningar på en hel del godbitar i olika smaker. Men likt en påse plockgodis finner vi både sött och salt i vårens spelskörd. Så vad händer om vi skulle byta stilar på de olika spelen? Tänk er chocken när sonen som önskat sig nya Animal Crossing: New Horizons sätter mig med sitt alldeles egna exemplar av Doom Eternal.

https://twitter.com/TophatZzoctopus/status/1229181316677144582?s=20

Veckans göteborgare
Twitter-kontot för Xbox Game Pass måste snart få något slags Checkpoint-pris för flest antal medverkanden, men det är inte heller så konstigt när kontot levererar gång efter gång. Humorn är ofta väldigt billig men likväl pricksäker och kraftigt skrattframkallande. Toss a ball to your pitcher.

LÄS MER: Detta hände mellan åren 2010 och 2019: Volym 2

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!