Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar den gångna spelveckans största händelser och rubriker innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr.

Elden Ring försenas till februari
Februari är som bekant helt sprängfyllt av intressanta titlar, därför bestämde sig även det efterlängtade Elden Ring för att flytta dit. Dark Souls- och Bloodborne-studion From Software skulle ursprungligen ha lanserat sitt nästa äventyr den 21 januari till Playstation, Xbox och PC. Nu står istället klart att spelet lanseras en dryg månad senare, nämligen den 25 februari. Elden Ring släpps nu samma dag som nya Saints Row och samma månad som bland annat Horizon Forbidden West, Dying Light 2 Stay Human, Sifu och Destiny 2: The Witch Queen.

Ett nytt Splinter Cell ryktas vara under utveckling
Efter mobilspel, VR-versioner, absurda inslag i F2P-spel och en rejäl dos gnäll från spelseriens mest inbitna fans verkar det som att ett nytt Splinter Cell äntligen är under produktion. Detta skulle isåfall bli den första nya huvuddelen i Splinter Cell-serien på nästan tio år. Det är VGC som rapporterar att ett sprillans nytt Splinter Cell är i en tidig utvecklingsfas hos Ubisoft och att det kan utannonseras under 2022. Ubisoft har enligt VGC valt att inte kommentera uppgifterna. Det senaste delen i serien, Splinter Cell: Blacklist, släpptes till Xbox 360, Playstation 3, Wii U och PC under 2013.

MER FRÅN UBISOFT: Far Cry 6

Fler informativa brödsmulor från Starfield genom ny video
Starfield fick inte en ny trailer i veckan, men likväl bjöds vi på en ny informativ video om spelvärlden och dess historia. Spelet kommer utspela sig år 2330 i vad som fått namnet The Settled System, en minst sagt otrygg plats fylld med legoknektar, rymdpirater, utforskare och religiösa fanatiker. Spelaren arbetar som en del av Constellation, en organisation som försöker utreda galaxens många mysterium. Videon visar även upp en hel del concept art med såväl platser som karaktärer från spelet. Du hittar videon här nedan. Starfield släpps exklusivt till Xbox Series X/S och PC den 11 november 2022. Dessutom kommer spelet ingå i Xbox Game Pass direkt vid lansering.

CD Projekt Red försenar next gen-versioner av både The Witcher 3 och Cyberpunk 2077
Vi är många som väntar tålmodigt med att spela det omtalade Cyberpunk 2077 tills spelet fått sig en rejäl next gen-version, och nu verkar det som att vi får vänta lite till. Ursprungligen skulle den tillpiffade versionen av Cyberpunk ha lanserats under 2021 men har nu försenats in i första kvartalet av 2022. Även nyversionen av The Witcher 3: Wild Hunt har skjutits upp och släpps nu under andra kvartalet av 2022. Detta meddelar CD Projekt Red själva via sin Twitter.

Omstarten av God of War är påväg till PC
Kratos nordiska äventyr blir nästa Playstation-exklusiva titel att leta sig över till PC-sidan när 2018 års God of War släpps till Steam den 14 januari nästa år. Spelet kommer kosta cirka 500 kronor och går förhandsboka redan nu. Den nya versionen kommer innehålla ett gäng grafiska förbättringar med riktig 4K-upplösning, upplåst bilduppdateringsfrekvens samt stöd för ultra-widescreen. Du kommer kunna spela med mus och tangentbord, Dualshock 4, Dualsense och en mängd andra handkontroller. Du hittar ännu fler specifikationer på spelets Steam-sidaGod of War släpptes första gången till Playstation 4 under 2018 och kommer nu liksom Days Gone och Horizon Zero Dawn göras tillgänglig även för PC-spelare. Även Uncharted 4 och Uncharted: The Lost Legacy planeras släppas till PC under 2022.

LÄS RECENSIONEN: God of War

Tom Holland stoltserar med flygplanstunt i första trailern för Uncharted-filmen
Det är dags att ta en ordentlig titt på Tom Holland och Mark Wahlberg i full Nathan Drake- och Sully-dress. Den första trailern för Uncharted-filmen släpptes i veckan och ger oss ett smakprov på hur det kommer se ut när Uncharted flyttar över till den vita duken nästa år. Förutom mängder med action, däribland en minst sagt bekant flygplansscen, får vi även för första gången se Sophia Ali som Chloe Frazer. Filmen har i skrivande stund en planerad biopremiär den 18 februari nästa år.

Ny State of Play sänds nästa vecka
Ett nytt avsnitt av Playstations egna nyhetsprogram är på ingång och sänds under onsdag kväll. Programmet kommer hålla på i cirka 20 minuter och sägs innehålla uppdateringar såväl som ett par avslöjanden från tredjepartsutvecklare. Vänta er med andra ord inga bombnedslag. Nyhetsprogrammet sänds den 27 oktober, nu på onsdag, klockan 23:00. Detta meddelar Playstation-bloggen.

Första trailern och ett lanseringsdatum för Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition
Den 11 november verkar bli en väldigt bra dag att spela om gamla spel. Inte bara släpps Switch-versionen av Star Wars: Knights of the Old Republic och jubileumsversionen av The Elder Scrolls V: Skyrim den dagen, även den definitiva versionen av GTA:s 3D-trilogi planeras släppas under november månads elfte dag. Förutom ett lanseringsdatum har vi även fått en ny titt på vilka förbättringar vi kan vänta oss i de nygamla spelen. Bland annat visar trailern nedan upp vilka visuella uppgraderingar som har implementerats. Dessutom kommer alla tre spelen innehålla moderniserade kontroller som mer efterliknar de i Grand Theft Auto V. Vad som dessutom är noterbart är att den definitiva versionen av Grand Theft Auto: San Andreas kommer dyka upp på Xbox Game Pass redan den 11 november medan Grand Theft Auto III – The Definitive Edition kommer ingå i Playstation Now från och med den 7 december. Läs mer om samlingen på Rockstars egen hemsida.

Veckans Austin Powers
I en värld där Shepard aldrig existerade finns det bara en man som kan rädda galaxen. Jag är faktiskt något förvånad över hur bra den karismatiske Austin Powers ändå passar in i Biowares klassiska rymdopera. Hans skjutglada personlighet, tveksamma föraregenskaper och ständiga försök att gå till sängs med sina kompanjoner gör att han mycket väl skulle kunna ta sig an huvudrollen i en ny version av Mass Effect.

https://twitter.com/sheevpaIps/status/1450482233802903553?s=20

Veckans födelsedagsbarn
I veckan var det dags att baka bat-tårta och köpa nya bat-strumpor till den svartklädda jubilaren. Personligen har jag väldigt trevliga minnen av Arkham-serien i allmänhet och Arkham City i synnerhet. Så har den äran, Batman. Må vi snart mötas igen.

Veckans throwback
Som en del av Xbox egna 20-årsjubileum bestämde de sig för att designa om sin egen hemsida utifrån den klassiska blades-designen. Genast transporterades jag till en enklare tid fylld av tanklöst spelande och orimliga mängder O’boy.

LÄS MER: Davids sju spelarkännetecken

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser för kommande upplagor via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan, och glöm nu inte att spara.

Checkpoint!