Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.


Half-Life återvänder i VR-form
Half-Life är tillbaka, men kanske inte riktigt på det sättet som många hoppats på. Titeln för Valves nya projekt är Half-Life: Alyx vilket kommer utspela sig helt och hållet i VR. Det rör sig dock inte om något tekniskt demo, utan detta sägs vara en helgjuten Half-Life-upplevelse för den virtuella verkligheten. Enligt Valve själva är detta deras största projekt någonsin och spellängden sägs vara i stil med Half-Life 2. Spelet släpps i mars nästa år till de allra flesta PC-enheter, men äger du Valves egna Index VR-headset kommer du få titeln kostnadsfritt. Detta skriver PC Gamer. Du ser en första trailer för spelet här nedan.

Playstation 5-kontroller avslöjad av patent
Vi skulle knappast kunna klandra någon som tror att detta är DualShock 4, för så lika till utseendet är de två kontrollerna av det vi kan se på den här patentbilden som grävts fram. Däremot sägs vissa förändringar ske med dosan jämfört med föregångaren. Bland annat är den utmärkande lampan borta från kontrollens framsida. Dessutom verkar USB C-laddning, mikrofon och större avtryckare vara ytterligare nyheter. Detta skriver FZ.

Animal Crossing får prenumerationstjänst
Gratisspelet Animal Crossing: Pocket Camp får två olika prenumerationsplaner. Den första heter The Cookie and Depot Plan och ger spelare fem gratis ”fortune cookies” (spelets version av loot-lådor). Utöver det får spelare även utökad förvaring. Denna plan kostar ungefär 8 dollar i månaden. Den andra, billigare prenumerationsplanen (3 dollar i månaden) går under namnet The Happy Helper Plan och förser dig med en ”caretaker” som kommer samla saker åt spelaren så du slipper logga in lika ofta. Så ifall betala pengar månadsvis för att slippa spela ett spel är din grej är det bara att köra på. Nyheten!

LÄS MER: Metal Gear Solid 3 föredrar finess och frid framför fart

Pokémon Sword och Shield säljer som smör
Även om det tisslades om diverse bojkotter inför Nintendos stora höstspel verkar det ha runnit ut i sanden. Redan första veckan passerade nämligen Pokémon Sword och Shield sex miljoner sålda exemplar över hela världen. Det är dubbelt så mycket som Pokémon Let’s Go-spelen (tre miljoner) och Super Smash Smash Bros. Ultimate (fem miljoner). Detta rapporterar Daniel Ahmad på Twitter.

Amy Hennig ger sig ut på nya äventyr
Uncharted-seriens moder Amy Hennig har hittat en ny arbetsplats. Detta med radarpartnern Julian Beak. Hennig och Beak ska tillsammans sätta ihop ett team som kommer figurera på Skydance Medias kontor i San Francisco. Den nya enheten kommer fokusera på handlingsdrivna upplevelser för den växande streamingscenen. Enligt företagets hemsida verkar det handla om interaktiva berättelser där spelaren väljer hur historien ska utveckla sig. Mycket mer än så vet vi inte i nuläget.

MER UNCHARTED: Veckans spelmelodi: Uncharted: Drake’s Fortune – Nate’s Theme

Stadia dubblerar mängden premiärspel
Google Stadia är nu släppt och har tagits emot med blandad kompott. En dag innan lanseringen närapå dubblerade Google listan av spel som kommer finnas med från start. Några nya tillskott inkluderar Metro ExodusWolfenstein: Youngblood och Rage 2. Är du nyfiken på att läsa listan i sin helhet hittar du den här.


Pine – 26 november
Utforska en farlig värld som inte tillhör dig. Släpps nu till Nintendo Switch.

Where the Water Tastes Like Wine – 29 november
Narrativt mys i denna amerikanska folksaga. Släpps nu till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch.


Veckans hjärnsmälta
Ofta kan det vara utmaning nog att hålla kolla på allt som händer på skärmen och hinna reagera innan spelet blir övermäktigt, men att behöva ha kontroll över två spel samtidigt och med hjälp av samma kommandon… det är inget mindre än galenskap. Skulle du klara av att spela klassikerna Snake och Tetris SAMTIDIGT?

Veckans modd
Vi visste att det inte kunde vara någon bra idé att låta PC-spelarna lägga vantarna på Red Dead Redemption 2. Det var liksom bara en tidsfråga innan de kreativa moddarna skulle ta över och dessa rubriker skulle börja dyka upp. Men om inget annat bjuds vi åtminstone på ett gott skratt. Tiny Arthur ger sig snart ut på nya äventyr!

Veckans remix
Veckans sista iögonfallande (eller kanske iöronfallande) objekt hittar vi hos den begåvade artisten Droid Bishop. Musikskaparen fokuserar vanligtvis på att skapa egna mastiga synthwave-stycken, men i det här fallet har han tagit fram en förtjusande remix av temat från The Last of Us. Hoppa in och föreställ dig en glimrande 80-tals version av det kritikerrosade spelet.

LÄS MER: Har du spelat… 50 Cent: Blood on the Sand?

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!