Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Half Life firar 20-årsdagen med nytt spel
Nej, det handlar inte om Half Life 3. Men tappa inte hoppet, kanske nästa jubileum. Nej, det rör sig om en ordentlig trailer till de avslutande delarna av det så kallade Black Mesa, en modifikation till Half Life 2. Black Mesa: Xen, som spelet kallas, har visats upp i rörelse för första gången. Spelet beräknas lanseras under 2019 års andra kvartal, och det finns säkert en referens till en ekvation till siffran 3 någonstans däri. Du ser trailern här nedan.

Sista säsongen av The Walking Dead återuppstår
Kort efter nyheten om att Telltale Games skulle stänga ner sin verksamhet och avsluta utvecklingen av sina pågående projekt kom det något glädjande beskedet att studions zombie-äventyr ändå skulle få gå i mål. Detta tack vare företaget Skybound som äger rättigheterna till The Walking Dead. Skybound meddelar nu att utvecklingen av de avslutande episoderna är i full gång. Företaget meddelar även att lanseringsdatumen för de två avslutande delarna kommer avslöjas inom kort.

Obi-Wan kommer till Battlefront 2
Klonkrigen har gjort entré i Star Wars: Battlefront 2 och nu är även Obi-Wan Kenobi påväg i och med tillägget Battle for Geonosis. En video visar upp hjälten i all sin glans tillsammans med några andra bekanta ansikten. Tillägget finns tillgängligt för alla under nästa vecka, 28 november närmare bestämt, och du ser den officiella trailern här nedan.

Försäljningssiffror från veckan som gått
Enligt nyligen släppta försäljningssiffror för fysiska utgåvor toppar Spyro Reignited Trilogy den brittiska listan före bland annat nyligen lanserade Fallout 76, detta rapporterar Eurogamer. Fallouts bleka försäljningssiffror är definitivt en produkt av spelets blandade mottagande och vi ser redan detta reflekteras i kraftiga prissänkningar för spelet. Även Hitman 2 sålde dåligt och mäktade bara med en tiondeplats på den brittiska försäljningslistan bakom bland annat Mario Kart 8 Deluxe. Även Pokémon tog sig in på listan, och hade inte spelseriens senaste utgåva släppts i två varianter hade det säkerligen legat i topp. Gematsu rapporterar dessutom att båda varianterna av Pokemon: Let’s Go såldes i 3 miljoner exemplar kombinerat under sin första vecka, vilket är rekordsiffror för Nintendos senaste konsol.

LÄS VÅR RECENSION: Spyro Reignited Trilogy

Mario Odyssey får tomtekläder
Det finns två typer av människor, de som köper julmust i oktober och de som gnäller på människor som köper julmust i oktober. Om du finner dig i den första kategorin har du troligtvis ingenting emot att klä upp allas favoritrörmokare i lite högtidliga kläder. Det är Eurogamer som rapporterar att fjolårets kritikerrosade Super Mario Odyssey nu fått ett par nya outfits lagom till jul. För den som känner sig lite grön och hellre kastar ut julmyset genom fönstret finns även en snygg retroklädsel som klär ut Mario till sin 8-bitars-motsvarighet.

Mario Claus is coming to town.

Valve stoppar produktionen av fler Steam Link
Steam Link, en låda som låter användare streama PC-spel till sin tv, kommer nu sluta produceras. Detta meddelar företaget Valve via sitt forum. Produktens misslyckande att slå sig in på marknaden tillsammans med de stora konsolaktörerna ligger troligen bakom beslutet. Valve meddelar vidare att det kommer finnas ett fortsatt stöd för de existerande produkterna samt att arbetet med produktens mjukvara till mobiler, surfplattor och tv-apparater kommer fortgå.

Årets julklapp – Playstation lanserar nya dojor
I ett samarbete mellan Playstation, Nike och NBA-spelaren Paul George lanserar nu spelföretaget ännu ett par skor inspirerade av den klassiska konsolen. I en flashig video visas skorna upp i all sin glans med diverse självlysande loggor och andra Playstation-influenser. Själv har jag svårt att förstå varför man skulle vilja ha en spelkonsol på fötterna, men jag dömer ingen. Se produktens lanseringstrailer nedan.

Inga mikrotransaktioner i Crackdown 3
Tiden fram till lanseringen av Crackdown 3 har varit så full av diverse förseningar att nyheter om själva spelet fått mindre utrymme. Nu nås vi dock av nyheten om att spelet inte kommer luta sig mot mikrotransaktioner och så kallade loot-lådor för att låsa upp nytt innehåll, detta rapporterar FZ via Windows Central. Joseph Staten från Microsoft Studios säger till Windows Central att man fortfarande utforskar olika sätt förlänga spelets livslängd men att detta inte kommer ske med hjälp av mikrotransaktioner. Om allt går som det ska kommer spelet äntligen lanseras den 15 februari nästa år.

LÄS MER: F-Zero X prioterade funktion före flärd

Xbox One fyller 5 år
Förra veckan kunde vi fira att Sonys Playstation 4 blev femåring, nu kan även Xbox One titulera sig som detsamma. Även om inte Microsoft verkar ha uppmärksammat händelsen på liknande sätt som sin konkurrent vill jag ändå ta tillfället i akt att gratulera konsolen. Fira du också genom att dela ditt bästa Xbox One-minne nere i kommentarsfältet!

Darksiders 3 – 27 november
Iklä dig rollen som Fury i hennes jakt på de sju dödssynderna. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Artifact – 28 november
Engagerande och djupt kortspel från Valve. Släpps till PC.

RollerCoaster Tycoon Adventured – 29 november
Bygg spektakulära nöjesfält och berg- och dalbanor med plötsliga slut. Släpps till Nintendo Switch.

Ride 3 – 30 november
För dig som vill dra på motorcykelsemester utan körkort. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Ark: Survival Evolved – 30 november
Överlev i dinosauriernas värld var du än är. Släpps nu till Nintendo Switch.

Veckans Gaga
Ibland händer saker som får hela mig att börja le, detta är ett sådant tillfälle. Den världsberömda popikonen Lady Gaga har nämligen upptäckt tv-spel och det är underbart. Under flera dagar har artisten spelat japanska Bayonetta från 2010 och dokumenterat sin resa via Twitter. Nu önskar jag bara att någon i hennes närhet försiktigt introducerar henne för Twitch.

Veckans Fallout
Det går knappast påstå att lanseringen av Fallout 76 var felfri. Spelet innehåller fler buggar än ett spionkontor på 70-talet och när det väl fungerar är det få som blir särskilt imponerade. Trots detta finns en ordentlig grupp som spelar spelet och har roligt under tiden, mig själv inkluderad. För vissa verkar dock mer speltid innebära större buggar. Åtminstone för Reddit-användaren Brogadyn som via ett inlägg beskriver hur hens karaktär råkat gå och bli odödlig. Enligt Reddit-inlägget klarar karaktärer att ta emot det mesta spelet kan erbjuda (till och med kärnvapen) utan att dö. Tack och lov har Bethesda kontaktat användaren för att lösa situationen innan spelet hade en chans att få sin första stora superskurk.

Bild från Reddit.

”Kneel before your master!”

LÄS VÅR RECENSION: Fallout 76

Veckans censur
Blod? Nakenhet? Båda!? Inte riktigt. När den kinesiska spelsidan A9VG bestämde sig för att bevaka det kommande Kingdom Hearts III bestämde man sig för att censurera en utvald karaktär från spelet: Nalle Puh. Visserligen går den söta björnen konstant utan byxor, men det är inte riktigt därför kineserna inte vill utsättas för karaktärens charm. Det är nämligen så att Kinas högsta ledare Xi Jinping har liknats vid Nalle Puh vid tidigare tillfälle, vilket landets styre inte tyckte var särskilt kul. Därför har man naturligtvis bestämt sig för att karaktären inte existerar, eftersom ”problem” försvinner automatiskt när du ignorerar dem.

Bild från Weibo, Kinas motsvarighet av Twitter.

https://twitter.com/haasbenjamin/status/887141586714337281

NYTILLSKOTT PÅ SIDAN: Lär känna David Nylander

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!