Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar den gångna spelveckans största händelser och rubriker innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr.

Halo Infinite har äntligen ett lanseringsdatum
Det var många som höjde på ögonbrynen när Xbox knappt nämnde sin tveklöst största lansering under speljättens Gamescom-show tidigare under veckan, men avslöjandet hade istället lämnats till Geoff Keighley och hans Opening Night Live. Halo Infinite har i vilket fall nu fått ett lanseringsdatum och kommer släppas till Xbox och PC den 8 december, ett helt år efter spelets första tilltänkta lansering. Både spelets kampanj och flerspelarläge kommer lanseras samtidigt trots motsägande spekulationer. Det här var dock inte de enda Halo-relaterade nyheterna som dök upp under årets Gamescom. Vi bjöds även på både en läcker Xbox Elite Wireless Controller Series 2 med Halo Infinite-tema samt en skimrande Halo-inspirerad Xbox Series X-konsol. Du ser trailern för det sistnämnda här nedan.

Saints Row vänder blad och startar om
Under föregående upplaga av Checkpoint kunde vi berätta om att ett nytt Saints Row skulle avslöjas under Gamescom Opening Night Live och nu kan vi bjuda er på spelets premiärtrailer såväl som en längre gameplay-video. Spelet är en komplett omstart utan några av spelseriens gamla ansikten som utforskar den absoluta början av Saints-gängets bravader i det fiktiva och färgsprakande Santo Ileso. Vi på Player 1 fick möjligheten att ta en tidig titt på spelet inför det officiella avslöjandet, en förhandstitt som du hittar härSaints Row släpps den 22 februari nästa år.

Horizon Forbidden West har officiellt försenats till nästa år
Playstations enda medverkande under Opening Night Live stavades Horizon Forbidden West och ett avslöjande om spelets lanseringsdatum. Fastän spelet hade en planerad lansering senare under 2021 kommer Aloys nästa äventyr dröja till nästa år. Spelet släpps nu den 18 februari 2022. Men tro inte nu att ni blir helt utan en Horizon-upplevelse i år. Som plåster på såren avslöjade utvecklarna Guerrilla Games att en Playstation 5-patch med bland annat stöd för 60 bildrutor i sekunden precis släppts till Horizon Zero Dawn. Så om ni likt mig länge tänkt återvända till det kritikerrosade spelet från 2017 kan det vara dags nu.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga får ny trailer och lanseringsfönster
Efter att ha varit frånvarande i mer än ett år bjöds vi till slut på en uppdatering från det ambitiösa och efterlängtade Lego Star Wars: The Skywalker Saga. Spelet, som avslöjades 2019 med ett ursprungligt lanseringsdatum under sent 2020, visades upp på nytt under veckans Opening Night Live och den här gången fick vi dessutom ett nytt lanseringsfönster. The Skywalker Saga kombinerar alla gångna Lego Star Wars-spel sammansvetsat med nya spel för The Last Jedi samt The Rise of Skywalker, allt detta i en helt ny spelmotor. Vi kan med andra ord förstå att det hela tar lite tid, även om det nu inte verkar vara jättelångt kvar. Lego Star Wars: The Skywalker Saga släpps till Playstation, Xbox och Nintendo Switch under våren 2022.

Det bästa av resten från veckans Gamescom-show
Veckans Gamescom Opening Night Live innehöll såklart bra många fler spel än Halo InfiniteSaints Row, Horizon Forbidden West och Lego Star Wars: The Skywalker Saga, men ska vi skriva hela stycken om alltihop är vi inte klara förrän nästa Checkpoint. Bland annat fick vi se XCOM-studion Firaxis och deras beryktade taktiska Marvel-rollspel i Marvel’s Midnight Suns. Spelet släpps i mars 2022 och begår gameplay-premiär den 1 september. Vidare fick vi uppdateringar från bland andra Riders RepublicJurassic World Evolution 2, Age of Empires 4, Far Cry 6, Sifu, Jett The Far Shore och Death Stranding: Director’s Cut. Dessutom bjöds vi på ett gäng nya spel i form av Cult of the Lambs från Devolver Digital, Dream Cycle från Tomb Raider-skaparen Toby Gard, det obehagligt gulliga DokeV och nöjesparkbyggaren Park Beyond från Tropico 6-utvecklarna Limbic Entertainment. Du hittar showen i sin helhet, med allt detta och mycket mer, här nedan.

Destiny 2 släpper omfattande Witch Queen-expansion i februari
Bungie har avslöjat lanseringsdatumet för sin kommande Destiny 2-expansion The Witch King. I samma veva avslöjades även expansionen The Final Shape som kommer avrunda spelseriens tioåriga berättelse. Innan dess är det dock dags för den tidigare avslöjade Lightfall-expansionen under 2023. Destiny 2: The Witch King släpps den 22 februari. Noterbart är att detta blir samma dag som ovan nämnda Saints Row och bara fyra dagar efter Horizon Forbidden West.

Lär dig mer om Starfield i naturfilmliknande videos
Det råder inget direkt överflöd på information från det kommande Starfield från Bethesda Game Studios. så därför får vi ta av det som bjuds. I veckan dök det nämligen upp tre korta videos som alla beskriver varsin plats i det kommande rollspelet. Platserna i fråga är rymdporten New Atlantis, kolonistaden Akila och nöjeshålan Neon. Starfield släpps exklusivt till Xbox Series X/S och PC samt till Xbox Game Pass den 11 november 2022.

Veckans hjälteinsats
Efter att en viss Gabriel Roland uttryckt sitt missnöje över Xbox 360-profilbildernas ständiga krympande kom Xbox-teknikern Eden Marie till undsättning. Klicka in och läs igenom tråden här nedan för ett hjältedåd utöver det vanliga.

Veckans förstörbara vapen
Det fanns nog ingen som var helt neutral i frågan om förstörbara vapen i The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Antingen var det en alldeles lysande idé eller fullkomligt korkat. Jag har en känsla av att den här killen faller på den sistnämnde sidan.

MER ZELDA: Ett slag för omslag: The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser för kommande upplagor via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan, och glöm nu inte att spara.

Checkpoint!