Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar den gångna spelveckans största händelser och rubriker innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr.

Här är månadens prenumerationspresenter från Playstation Plus och Xbox Live Gold
Vintertiden är kommen och vad passar bättre i det deppiga mörkret än ett gäng nya spel i biblioteket? I takt med att vi träder in i november månad har Playstation såväl som som Xbox avslöjat vilka spel vi som prenumererar på Playstation Plus respektive Xbox Live Gold kan se fram emot. På Playstation-sidan ​bjuds det på en trio av varierande spelupplevelser i form av Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning, Knockout City och First Class Trouble. Samtliga spel är tillgängliga från den 2 november till och med den 6 december. Detta skriver Playstation-bloggen. För Xbox-spelare har Microsoft dukat upp den vanliga kvartetten där två av spelen kommer från äldre generationer. Här hittar vi Moving Out (1-30 november), Kingdom Two Crowns (16 november-15 december), Rocket Knight (1-15 november) och Lego Batman 2 DC Super Heroes (16-30 november). Detta via Xbox Wire. Du hittar en snabbgenomgång av Xbox Live Gold-spelen samt en trailer för First Class Trouble här nedan.

Se första trailern för andra säsongen av The Witcher
Vi vet inte exakt vad den andra säsongen av Henry Cavills cinematiska monsterjakt kommer innehålla, men nu har vi åtminstone en gedigen trailer från den nya säsongen av The Witcher. Trailern klockar in på knappa tre minuter och visar våra hjältar Geralt, Jennefer, Ciri och Jaskier på nya äventyr. Den andra säsongen av The Witcher har premiär på Netflix den 17 december.

https://www.youtube.com/watch?v=TJFVV2L8GKs

Säsongsavslutningen av The Dark Pictures Anthology har avslöjats
Kort efter lanseringen av House of Ashes har utvecklarna Supermassive Games avslöjas den fjärde delen och finalen av skräckantologins första säsong. Spelet kommer gå under namnet The Devil In Me och kretsar kring ett filmteam som bjudits in till en replika av mördarhuset tillhörande H.H. Holmes. Vi kan väl tänka oss att saker inte går riktigt som planerat. Spelet har i skrivande stund inget lanseringsdatum men följer det samma mönster som tidigare spel i antologin kan vi vänta oss en lansering lagom till oktober 2022. Du hittar vår recension av House of Ashes här och en första trailer för The Devil In Me finner du här nedan.

Amy Hennig och Skydance New Media avslöjar Marvel-projekt
Uncharted-veteranen Amy Hennig och hennes nygrundade AAA-studio Skydance New Media har avslöjat sitt första spel, mer eller mindre. Vi vet fortfarande inte exakt vad det rör sig om men nu står klart att studion jobbar med ett ”narrative-driven, blockbuster action-adventure game” i Marvels underbara värld. Vi vet visserligen inte vilka karaktärer som kommer dyka upp i spelets berättelse eller när spelet kan tänkas vara färdigt, men detta är åtminstone goda nyheter för oss som gillar den färgsprakande superhjältevärlden.

En rejäl titt på kampanjen i Halo Infinite
Microsoft och 343 Industries har under hösten gett spelare gott om möjligheter att såväl se som testa flerspelarläget i det kommande Halo Infinite. Däremot har de varit oroväckande tysta när det gäller spelets kampanj, åtminstone fram till nu. I en sex minuter lång genomgång får vi en försmak på den omfattande och öppna kampanjen. Du ser videon här nedan. Halo Infinite släpps till Xbox och PC den 8 december.

Det bästa från veckans State of Play
Tidigare under veckan bjöd Playstation in till en kortare upplaga av nyhetsprogrammet State of Play och även om vi inte fick några större avslöjanden hade Sony likväl dukat upp ett gäng spännande spel från diverse tredjepartsutvecklare. Bland annat avslöjades det mordiska gameshow-äventyret Deathverse – Let it Die och det biografiska och musikaliska We Are OFK. Vidare korsas Mega Man med Mario Kart KartRider: Drift och en anrik spelserie får nytt liv i Star Ocean: The Divine Force. En annan trevlig överraskning var att det kritikerrosade Death’s Door kommer till Playstation och Switch den 23 november. Det avslutande dragplåstret för sändningen var en ordentlig titt på Little Devil Inside som visades upp första gången under fjolårets stora Playstation 5-event. Spelet har fortfarande inget konkret lanseringsdatum men siktar mot ett släpp under nästa år. Du ser programmet i sin helhet här nedan.

Veckans läcka
Den nya Batman-filmen ser verkligen ut att kunna bli något alldeles extra även om filmens stora skurk ännu inte fått särskilt mycket skärmtid. Nu verkar det dock som att filmens handling läckt ut och vi som spenderat alldeles för många timmar med att Riddler-troféer i Arkham-spelen ryser givetvis av obehag. Stackars Pattinson.

Veckans handikapp
Ibland hade livet behövt en restart-knapp. Tänk att kunna starta om och försöka igen så fort du gör ett misstag. Tillvaron hade blivit bra mycket enklare om vi hade haft möjligheten att pausa och börja om från början. Fråga bara Tony Hawk i nedanstående roande låtsasrubrik.

Veckans PR-trick
Ubisoft vill att du ska spela deras spel och de vill att du ska spela länge. De är så pass måna om att bygga på din speltid att de i veckan skickat ut El Presidente-betonade mail till personer som startat Far Cry 6 men inte spelat i mer än några timmar. Charmigt eller obehagligt? Uppmuntrande eller avtändande? Om inget annat är det åtminstone ett iögonfallande PR-trick.

https://twitter.com/BrendanSinclair/status/1452986713098407945?s=20

LÄS RECENSIONEN: Far Cry 6

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser för kommande upplagor via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan, och glöm nu inte att spara.

Checkpoint!