Ikväll klockan 18:00 är Google redo att tala mer om sin spelplattform Stadia som introducerade tidigare i år. Detta gör de via  första Stadia Connect som är deras motsvarighet till State of Play, Inside Xbox och Nintendo Direct. Denna livestream är sagd att innehålla information om spel, prissättning/prismodell, lanseringsdetaljer och diverse annan Stadia-relaterade nyheter. Följ live-streamen här nedanför tillsammans med oss andra och tyck till under sändningen.

Vi kommer att uppdatera artikeln när sändningen är över med ny information och en arkiverad version av visningen.

https://youtu.be/k-BbW6zAjL0

Phil Harrison öppnade med att berätta att Stadia Connect kommer vara ett regelbundet program för uppdateringar kring produkten. Dessutom öppnade de med att avslöja Baldurs Gate 3 från Larian Studios. Även Ghost Recon Breakpoint, Gylt, Get Packed, The Division 2 och Destiny 2 med alla expansioner, inklusive det kommande Shadowkeep, kommer till Stadia.

Vi fick även veta att Stadia Pro kommer kosta 10 dollar i månaden och kommer möjliggöra spelande i 4K-upplösning och 60 FPS. Du kan även förhandsboka ditt Stadia-konto för några speciella belöningar i form av Stadia Founder’s Edition. Paketet kommer innehålla bland annat en extra handkontroll, första tjing på ditt Stadia-namn, en Chromecast Ultra och tre månader av Stadia Pro. Stadia Founder’s Edition kommer kosta 129 dollar och sägs ha ett värde på 300 dollar. Dessutom vet vi nu att Stadia Base, vilket är tjänstens grundabonnemang, inte kommer ha någon månadskostnad. Du kommer dock behöva betala för de spelen du väljer att spela.