2 minuter lästid

Ett slag för omslag är en ny artikelserie här på playerone.se där vi belyser och talar om omslagen som pryder våra kära spel. Det kan vara allt från gammalt och fult till nytt och snyggt. Vi ämnar att skina ljus på både det bästa, det sämsta och det som är mitt emellan. Det är också såklart högst subjektivt vad olika medlemmar på redaktionen tycker så vi välkomnar diskussion vad ni själva anser om de omslag vi lyfter fram i detta nya inslag på hemsidan.

Det var så svårt att välja ut ett premiäromslag så jag valde mest slumpen avgöra, och jag kan inte påstå att jag blev missnöjd med resultatet för Dead Island är intressant ur aspekten att det och dess omslag är lätt att glömma bort men att både spel och omslag är bättre än man först kan tro.

Hur väl förmedlar omslaget innehållet i spelet?

Otroligt väl faktiskt, även om spelet till stor del är väldigt actionfyllt får man ändå beundra hur återhållsamt det hållit sig men utan att landa på en sådan melankolisk nivå som den ganska missvisande teaser-trailern. Spelet handlar om en tropisk semesterort som blir zombieinfekterad och det tycker jag lyckas förmedlas väldigt tydligt. Det finns inte en chans att du köper det här och inte vet om att det innehåller zombier på en ö.

Vad gillar du mest med omslaget?

Jag är faktiskt väldigt förtjust i zombien som är fokus men det största skälet varför jag gillar det här omslaget beror på den hafsigt målande stilen. Det är alltid välkommet med mer tecknade omslag än rena CGI-modeller. Den krafsiga pendragen och färgerna går elegant ihop med varandra och jag gillar hur zombierna ser otäcka ut utan att vara sådär äckliga de ibland kan bli med öppna sår och liknande. Även spöregnet är värt lite beröm som också presenteras rätt elegant och subtilt med resten av bilden.

Vad gillar du minst med omslaget?

Jag skulle nog lägga skulden på logotypen. Det är inget fel på den i sig. Den är rentav bra men det skarpa röda skär sig lite med resten av bildens färgtoner. Sen kan man såklart påstå att den skulle ha svårt att synas om det inte vore för de mer bjärta färgerna, men om jag måste välja något som jag inte tycker om så vore det texten med speltiteln.

Det kan tyckas märkligt men Dead Island har ett väldigt schyst spelomslag. Det är som sagt lätt att glömma bort men det är faktiskt väl värt att minnas. Den sanna sorgen är hur Techland aldrig överträffade sig själva efter detta stämningsfulla konvolut.