Det hade varit så enkelt för ett spel som Aerial_Knight’s Never Yield att sälja in sig som ett skoningslöst och svårt spel där endast de bästa spelarna kan ta sig igenom alla 13 banor och se äventyrets upplösning. Om så vore fallet hade jag troligtvis ändå njutit av spelets läckra grafiska stil och snygga soundtrack, men jag hade säkerligen inte tagit mig särskilt långt. Och hade jag ändå tagit mig till slutet hade jag vid den tidpunkten varit så pass frustrerad att spelets positiva sidor blivit tillfälligt åsidosatta. Men medan det är fullt möjligt att spela den rejält utmanande versionen av Aerial_Knight’s Never Yield är spelets standardiserade svårighetsgrad full med hjälpmedel som låter mig mysa med spelets estetiska bedrifter istället för att sula handkontrollen i soffkudden varannan minut.

Föreställ er en så kallad ”endless runner” som inte alls är utan ände utan uppdelad i 13 olika banor. Varje bana tar inte mer än fem minuter att spela klart. Lägg sedan till en charmig och färgsprakande grafisk stil och ett tillbakadraget med ändå coolt soundtrack från Detroit-baserade Danime-Sama. I spelet kan du sprinta, glida, hoppa och klättra för att undvika olika hinder och ta dig till slutet av varje bana.

Aerial_Knight’s Never Yield är estetiskt sett ett väldigt tilltalande spel, därför blev jag extra tacksam för alla hjälpmedel som fanns i spelets standardiserade svårighetsgrad. Inte nog med att spelet använder sig av färgkoder för att tala om vilken typ av handling jag snart kommer behöva genomföra för att avancera, strax innan jag behöver trycka på rätt knapp går hela händelseförloppet även in i ett slowmotion-läge. Detta ger mig någon extra sekund att reagera på vad som händer på skärmen och minimerar risken för att misslyckas och tvingas starta om från närmsta sparpunkt.

MER OM SVÅRIGHETSGRADER: Att klara av spel är ingen rättighet

I och med att sådana här hjälpmedel har integrerats med spelets förvalda svårighetsgrad kan betydligt fler ta sig igenom samtliga banor. Upplever du sedan att det var på tok för lätt är det bara att spela om på en högre svårighetsgrad och försöka ta dig igenom banorna så fort som möjligt. Aerial_Knight’s Never Yield uppmuntrar dessutom sina spelare till att slå personbästa på varje bana vilket gör den låga inkörsporten än mer klockren.

Jag kan önska att ”svåra” spel gjorde precis såhär. Gör spelet tillgängligt som standard samtidigt som du uppmuntrar att spelare testar svårare nivåer när de lärt sig grunderna. Aerial_Knight’s Never Yield är enkelt och tillgängligt som standard, och det gör faktiskt spelet bättre i min bok.