Sent inatt höll Nintendo en Nintendo Direct och det vore en underdrift att påstå att den var fattig på nyheter, även om ingen nyhet var sådär världsomskakande. Jag skrev en hög med tweets inatt men här har ni en mer samlad, utförlig och väluttryckt version av dessa instinktiva tankar och reaktioner kring nattens Nintendo Direct.

LÄS ALEX TANKAR OM RETURN OF THE OBRA DINN: Det bästa från E3 2018 enligt Alexander

Att min GOTY från förra året, Return of the Obra Dinn, släpps på Switch är en kul nyhet. Det betyder också att Switch är första konsolversionen av spelet. Alla som missade detta eftersom det debuterade på datorer bör nu ta chansen och ta del av Lucas Popes superduperbra detektivspel när det släpps denna höst.

Det mystiska spelet Town från Gamefreak som vi inte hört om på ungefär ett år har döpts om till Little Town Hero och släpps redan den 16 oktober. Konceptet att använda stan strategiskt verkar kreativt och lite nytänkande. Det är inte heller en nackdel att Undertale-kreatören Toby Fox gjort mycket av musiken.

Det är alltid ett stort nöje att få se en ny Smash-fighters avslöjas. Jag är inget stort fan av serien men jag får aldrig nog av kreativiteten och skojfriskheten i dessa avslöjanden. Terry Bogards-avslöjandet var både komiskt och härligt retro. Terry fick dock se sig överskuggad av något så enkelt som ett Mii-skin som kom i formen av Sans ifrån Undertale, komplett med en nykomponerad version av Megolavania av Toby Fox själv.

Nintendo har fortfarande inte fått slut på spel som sålde sisådär under Wii- och Wii U-eran som de kan återpublicera för att ge dem en chans till en större publik. Nu har turen kommit till Tokyo Mirage Sessions FE som kom 2016 på Wii U. Det är ett crossover-rollspel som blandar världarna från Shin Megami Tensei och Fire Emblem. Switch-versionen bär undertiteln Encore och släpps 2020.

En större skräll var att det älskade Xenoblade Chronicles också är på väg till Switch nästa år. Monolith Soft älskade Wii-rollspel som inte hade nått väst om det inte vore för Operation Rainfall-kampanjen i 2011. Spelet har sen återgetts på 3DS i 2015 men nu är det dags för en fullständig HD-remaster. Så Switch-ägare har snart  två spännande RPG att ta del av som de kanske missat.

Att Deadly Premonition får en uppföljare var nog det sista jag väntade mig. Det kom lite från ingenstans. Jag kunde aldrig tro att vi skulle få se fortsatta äventyr med Francis York Morgan men i 2020 blir det verklighet i Deadly Premonition, Deadly Premonition 2: A Blessing In Disguise. Utgivningen står Rising Red Star som i sin tur  idag ägs av svenska Thunderful Games.

SWERY65 ligger inte på latsidan då både hans Kickstarter The Good Life & detta håller på att tas fram. Inte mig emot för ju mer spel jag kan få spela med SWERYs signum av weird desto bättre. Något jag funderar på är om det är exklusivt för Switch? För det här luktar som Nintendo åter igen stöttat en kultfavorit för att tjäna positiv mindshare i spelar-communityn. Tvåan släpps 2020 men Switch-ägare kan redan idag ta del av Morgans Twin Peaks-inspirerade historia.

Något annat jag inte riktigt väntat mig men som jag insåg höll på att bli verklighet så fort jag såg Pete Hines från Bethesda på skärmen var att Doom 64 för första gången sen 1997 skulle återpubliceras. Jag kände igen logotypen sekunden jag såg den på Direct-splashen. Doom 64 har alltid känns lite som den bortglömda versionen av Doom. Det hade en mindre pixlig look och monster-designen var tweakad. Jag diggade det då och hoppas det får nytt liv med HD-fernissa. Den 22 november släpps det på Nintendo Switch.

Nintendo Direct

Äntligen kommer Super Nintendo-spel till Nintendo Online! Nintendo rivstartar med 20 spel, sen får vi hoppas att det håller i sig. Tempot på 8-bitsspelen har ju som bekant varit allt annat än önskvärt. Det känns som mycket av titlarna kunde hittas på SNES Classic Edition redan men jag ser inget fel i att komma över mycket av dessa klassiker för en billigare a’la carte-peng. Utöver vissa redan etablerade klassiker såg jag Demon’s Crest, Breath of Fire och Joe & Mac.

Nu kan jag äntligen få Andreas på redaktionen att spana in Super Mario World.

Såg ni förresten vad Nintendo kallade SNES-tjänsten? Super Nintendo Entertainment System Nintendo Switch Online. Det verkligen bara rullar av tungan, eller hur?

En annan sak jag undrar är om vi i Europa får en europeisk version handkontrollen. Den som visades på Directen var av amerikansk valör. Nintendo brukar vanligtvis tänka på det här så jag litar på att vi får en vackert avrundad kontroll med färggranna knappar.

Se hela den 40 minuter långa streamen här ovanför.

Det kommer ännu en demo för Deamon X Machina, och det släpps redan idag. Det Kanske är lika bra då studion tog åt sig väldigt mycket av feedbacken de fick efter vårens demo och gjorde en bastant dos ändringar och tweaks. Spelet är precis runt hörnet (13 sep) och behöver lite hype.

Jag vet inte exakt hur mycket jag bryr mig om att Jedi Knight II: Jedi Outcast kommer på Switch men det var onekligen ett väldigt oväntat och överraskande avslöjande. Vi behöver mer Kyle Katarn i våra liv!

Att toppspel som Divinity: Original Sin 2 och Overwatch hamnar på Switch var såklart kul att se och detsamma kan sägas om att det omåttligt populära Tetris 99 når 2.0-status och kommer börja ges ut i en fysisk utgåva. 

I guess that’s it. Det här var höjdpunkterna för mig. Luigi’s Mansion 3 ser också jäkligt varierande ut med alla sina miljöer, och nyheterna kring Animal Crossing, Pokémon Sword/Shield samt Link’s Awakening var knapphändiga. Det var alla små saker runtom stortitlarna som gjorde nattens Direct spännande att följa. Det är inget som direkt gör mig superhype men det var en massa coola små grejer som fortsätter göra Switch till en kul och framförallt charmigt oberäknelig plattform.