Det är ganska lätt att avvisa streaming av spel som ett acceptabelt alternativ när du sitter med en router som nästintill börjar få gråa hårstrån. Jag har under de senaste par åren försiktigt doppat tårna i tjänster som Google Stadia och Playstation Remote Play utan att bli särskilt imponerad. Den instabila upplevelsen har inte ens varit i närheten av att ersätta den gamla trogna spelkonsolen under TV:n. Vem hade kunnat ana att upplevelsen skulle bli markant bättre så fort jag öppnat plånboken och vågat lägga ett par tusenlappar på en rejäl router?

Nu tänker jag inte komma här och skandera att streaming kommer bli mitt förstahandsval vid stora AAA-släpp eller indies som kräver blixtsnabba reaktioner. Jag upplever fortfarande en liten fördröjning i mina knapptryckningar och jag är inte heller helt befriad från enstaka lagg, men listan på spel jag kan tänka mig spela via stream är bra mycket längre nu än tidigare. Jag kommer fortfarande vilja spela det senaste grafikmonstret på min Playstation 5, men mer blygsamma eller passiva spel kan med fördel förvisas till min iPad medan hushållets stor-TV används till något annat.

Dessutom tillåter spel-streaming mig att spela Playstation-spel med en Xbox-dosa på en iPad, och det känns både märkligt och ganska coolt.