I artikelserien ”Klart du hinner spela” lyfter vi på Playerone.se fram spel med förhållandevis kort speltid. Dessa texter är till för dig som har begränsat med tid över till att spela och behöver ett spel som går att klara av på bara en eller ett par sittningar. Kvalitet är dock inget krav för de titlar som belyses, utan både högt och lågt kommer avhandlas.

Den som hoppas på och förväntar sig en traditionell, spännande mordgåta som behöver lösas kommer troligen bli besviken på det här spelet. Men den som trots detta bestämmer sig för att fortsätta spela Her Story kommer successivt nysta upp något mycket mer rafflande.

Ungefärlig speltid: 3 timmar.

Din enda uppgift är att titta på filmklipp. Filmklipp som du hittar genom att söka igenom en polisdatabas. I dessa klipp blir en kvinna vid namn Hannah vid ett flertal tillfällen förhörd av polisen angående sin make Simons försvinnande. Det ligger nu på dig att mentalt pussla ihop dessa videofragment som ligger huller om buller i datorn.

För att hitta nya delar av förhöret måste du söka i datorn genom att skriva in vissa nyckelord i sökfältet. Klippens längd varierar från några sekunder till en dryg minut. Några innehåller bara enstaka ord eller fraser, andra långa monologer. Genom att spela upp och lyssna till de många olika förhörsinspelningarna får du information som med fördel jämförs med klippens datumstämplar för att så småningom skapa en begriplig helhetsbild.

Her Story är som gjort för den som älskar att nysta i mysterier och lösa pussel. Spelet har egentligen ingen stringent handling, men det är också en del av dess storhet. Mer än så vill jag inte säga eftersom jag då riskerar att förstöra upplevelsen för den som ännu inte spelat spelet. Istället vill jag uppmana er att göra just det – spela spelet!


Her Story finns att spela på PC, Mac, iOS och Android.