På vår önskelista inför E3 2018 var min stora önskan inte riktad mot något specifikt spel, men jag har förstås ett antal drömspel som jag längtar hett efter. Här är tre av dem:

Ett nytt Burnout

Det bästa av allt vore förstås om vi fick två Burnout. En uppföljare till Burnout 3: Takedown med linjära banor och en uppföljare till Burnout Paradise med en stor, öppen stad att köra omkring och krascha i. I värsta fall kan jag tänka mig ett enda spel där ensamspelarläget sker på linjära banor och onlinedelen utspelar sig i en öppen stad där man kan köra omkring och leka och tävla med varandra.

LÄS MER: Backspegeln: Burnout Paradise

Jag vet att Criterion är en skugga av sitt forna jag och att nyckelpersonerna har hoppat av företaget, men det finns spelserier som överlevt sämre odds. Har Burnout Paradise Remastered sålt så bra att vi äntligen kommer att få vår uppföljare? Vi har bara väntat i tio år trots allt.

Fler reboots av klassiska serier

Spänningen är olidlig. Vad kommer Metroid Prime 4 att vara för ett spel? Det bästa vore förstås om det vore en reboot som startade om alltihopa från början.

Metroid och Street Fighter är två spelserier med mycket gemensamt. De startade båda i mitten på 80-talet. Berättelsen i de första spelen skapades aldrig med tanken att spelserierna fortfarande skulle komma ut med nya delar trettio år senare. Båda spelserierna har slagit knut på sig själva. Efter Metroid Fusion (2002) och Street Figher III (1997) har alla spel i serierna utspelat sig innan dessa.

LÄS MER: Kärleken, jag och Street Fighter

Varför inte nollställa och börja om från början med alla de lärdomar man samlat på sig genom årens lopp? Låt Samus ge sig ut på sitt första uppdrag igen och låt oss möta en ung Ryu som fortfarande tränar i sin mästares tempel med hela världen oupptäckt framför sig. Det viktigaste: spelmakare, gör inte om samma misstag ni gjorde förra gången. Möjligheterna är oändliga.

Zelda i rymden

Här kommer en elevator-pitch: ta The Legend of Zelda: Breath of the Wild och kör ut det i rymden. En spel med samma storlek, samma fingertoppskänsla och samma spelglädje som senaste Zelda, fast där du tillhör besättningen på ett rymdskepp som flyger omkring i rymden och undersöker okända planeter vore helt fantastiskt.

Ta lite Mass Effect, lite Firefly, lite Beyond Good & Evil, lite Cowboy Bebop och lite No Man’s Sky och kör allt genom Nintendos mixer och resultatet skulle bli helt underbart. Nintendo har redan två världsrymder i Metroid och Star Fox, men en tredje rymd där fokuset är på att landa på okända planeter och på ett lekfullt sätt äventyra på dessa är vad jag vill ha.