Gustaf Jansson, förälder till två, konsoler. De heter Xbox One och Wii U. Inget unikt, men de ger mig skratt, frustration och sömnlöshet. Sen har jag även tre små pojkar som tillför ungefär samma känslor i livet. Den “största” skillnaden är att det inte är riktigt lika lätt att styra över tiden med barnen, därmed får konsolerna läggas i prioordning två. Har fått uppfattningen av att det är så vi vill ha det i alla fall.

Jag är ny här på Player1, men jag är inte helt grön inom spelmedia. Förutom att ha jobbat med kompisar på egna projekt har jag även skrivit för mer etablerade sidor.
Efter ett par år av annat skrivande får jag nu möjligheten att ventilera lite speltankar som ligger och gnager. Bland annat planerar jag att ge min syn på speltid vs. barnuppfostran. Vad är “rätt”, begränsa eller släppa fritt? En stor fråga i dagens föräldraskap.

Vem jag är? Helt ärligt så vet jag inte om det är så intressant, därför tar jag upp det nu och aldrig mer.
Till vardags jobbar jag som produktfotograf. Eftermiddagarna brukar gå åt till att rodda barn, middagar och nattning. De stackars timmarna som kallas kväll blir rent logiskt den tid jag ägnar åt att spela. Barn i sängar = pappa i soffan. Ibland gör jag dock annat, bland annat har jag skrivit en barnbok om… TV-spel! Jag har länge marknadsfört den som Sveriges första barnbok om TV-spel. Nu har jag dock läst Jan Lööfs bok “När Felix blev stor” och måste ta tillbaka mina tidigare marknadsföringsknep. Så framöver kommer jag kalla den för Sveriges första pärlade bok.

Min tid som aktiv spelare sträcker sig långt bak till 80-talet, tror jag. Mina äldre bröder introducerade mig tidigt till detta fantastiska medie. Under alla år har bilspel, plattform och tankenötter fått lite extra plats i min speltid. Så det är ingen slump att IP:n som Forza, PGR, Super Mario, Rayman och Portal ligger på topplistan.

Detta var lite korta rader om mig själv. Framöver hoppas jag kunna bjuda på någon form av genomtänkta eller slappt nedkladdade spaningar om min syn på spelvärlden och allt som rör den.

Ses och hörs!