I mitt huvud finns Super Mario 64 som ett av de mest fantastiska äventyr jag upplevt. Det var spännande, omväxlande, snyggt, färggrant och _insert_valfri_synonym_till_fantastiskt_. När jag startar spelet idag känns det kanske inte riktigt lika krispigt och levande som när jag var 10 år. Men i mitt huvud lever fortfarande den där fantastiska världen som Nintendo skapat åt mig och många, många andra.

Nu har jag själv barn som spelar, 6 och 8 år. Jag vet en sak som dom inte vet, än. Det är att The Legend of Zelda: Breath of the wild (BOTW) kommer följa med dom i minst, minst en livstid och troligtvis längre. Det kommer finnas som ett häftigt äventyr, en magisk känsla, ett pirr i varenda del av kroppen. Ja, det kommer få dom att känna sig som barn, även när de är 45 år och står mitt upp i fotbollsträningar, gruppgymnastiksuppvisningar eller kanske e-sportsturneringar. Vilka vägar de än väljer kommer de alltid se tillbaka på BOTW som ett av de bästa äventyr de någonsin upplevt. Troligtvis kommer det vara den bästa TV-spelsupplevelse de kommer få, någonsin.

Att vara barn och uppleva något så stort, genomarbetat och magiskt sätter spår som vi vuxna aldrig kan uppleva. Vår hjärna är full av all annan skit vi samlat på oss med åren. Vi har dock fått uppleva våra klassiker. Vi har bland annat Super Mario 64, Ocarina of time, A link to the Past och Super Metroid som våra guldklimpar i bakhuvudet. Spel som vi tänker tillbaka på när vi vill känna oss nostalgiska. Det ska bli spännande att få uppleva denna insikt hos mina barn ur en förälders perspektiv. När de i äldre åldrar pratar om detta spel som ett av de bästa spelen de någonsin spelat.

Folk brukar säga att Nintendo bara gör spel för barn. Men spel som BOTW, Ocarina of time och Super Mario 64 visar att Nintendo inte bara gör spel för barn. De gör spel för ett helt liv.

Ett stort grattis till Link, Zelda, Hyrule och Nintendo! The Legend of Zelda: Breath of the Wild får inte bara 2017 års GOTY-utmärkelse av Video Gameawards, de får också en GOTL*-utmärkelse från tusen och åter tusentals barn världen över!

(*Game of the life)