Då och då händer det att mitt ansikte fysiskt reagerar på saker. Det är väl inget ovanligt i sig då vi alla visar känslor med våra ansiktsuttryck men jag har lärt känna mitt ansikte genom åren så när jag känner att pannan un-skrynklar sig och mina ögonbryn far farligt nära min kalufs samtidigt som ögonen spärrar upp sig, då har jag sett något speciellt. Ett överraskat utseende skulle man kunna kalla det. Det är hur min kropp reagerar på visuella saker som är utöver det vanliga och som samtidigt imponerar stort.

Mitt första minne av denna kroppsliga respons är när jag för över 20 år sen såg The Matrix för första gången. Det var en film som jag inte hört så mycket om och innan dess första vecka hade den inte blivit det kulturella fenomen den är idag. Jag och en vän såg att den gick på bio när vi var ute och gick en dag och beslöt oss att spontant se den. Föga anade vi att vi skulle bevittna filmhistoria när det kom till spektakulära innovativa sätt att göra action på.

Fullständigt fenomenal och mindblowing sekvens för sin tid.

Jag är ganska säker att jag kände lite såhär när den enormt snygga hissen-som-exploderar-i-lobbyn-sekvensen ägde rum MEN jag vet och minns 100 procent att jag kände hur ögonbrynen lyfte från vilande till upprätt position när helikoptern kraschade in i en byggnad följt av bubblande tryckvågor och som slutar med att Neo och Trinity kraschar in i fönsterrutan framför linsen. Det var en makalös actionsekvens för sin tid och min kropp kände det i sitt innersta väsen. Därför har detta blivit lite av en själslig guide för mig. För om det händer vet jag att min kropp reagerat av genuin entusiasm.

Spelvärldar har såklart också gett mig min beskärda del av såna här utspel men det var ett tag sen sen sist så det var lite extra häftigt när det skedde ganska nyligen. Och nej, det var faktiskt inte God of War Ragnarök under Playstation-eventet för två veckor sen. Visst ser det snyggt ut men min panna låg vilande den stunden. Däremot kan jag avslöja att Guerrilla lyckades två gånger i våras när de visade upp Horizon Forbidden West. Dels när Aloy dök ner i det undersköna blå havet och dels när den gigantiska robot-mammuten brakade igenom en träkonstruktion medan Aloy försöker landa med sin laserparasoll. Det var stunder som såg fenomenala ut.

Nej, faktum är att vi får spola tillbaka bandet till Gamescom-showen ledd av Geoff Keighley. Jag blev nämligen festligt imponerad av sekvensen från Call of Duty: Vanguard när det började anlända bombflygplan över Stalingrad. Det var en ödesmättad och mäktig syn att se himlen myllra av flygmaskiner som snart skulle störta staden i kaos. Det var snyggt på ett elegant vis kan man säga men det lyckades få en ögonbryns-reaktion från mig.

Den riktiga stjärnan var hursomhelst koreanska DokeV som bjöd på en explosion av stil, färger, varierad gameplay och ögonbryn-stegrande miljöer. Det finns flera tillfällen när DokeV-trailern visar upp bedårande grafisk råstyrka. När jag ser dessa landskap breda ut sig som den vackraste kanvas jag sett på länge så känns det ganska självklart att mina ögonbryn fått sig en rejäl workout. 

TRAILERN KAN SES HÄR: DokeV imponerar stort på Gamescom

Det ser fantastiskt ut och det är betryggande och kul att veta att jag fortfarande kan lita på att mina hårtofsar ovanför ögonen talar inre sanning till mig.