Väl mött! Kenny heter jag och är 35 år gammal. Jag är uppvuxen i en liten, liten by i norra delarna av Västergötland, en dryg mil från värmländska gränsen (dialekten är med andra ord en salig blandning av två vitt skilda dialekter). Är sedan hösten -14 bosatt i Kungälv där jag träffade kärleken. Idag är vi gifta och har en dotter på fem år. Med oss bor även två välgödda katter.

TV-spel har alltid varit en väldigt stor del av mitt liv, men i första hand ser jag mig i själva verket som en filmkritiker. Planerna var exceptionellt tunna eftergymnasialt, men efter upptäckten att jag kunde utbilda mig inom filmvetenskap i Örebro, bara 10 mil hemifrån, så var saken biff. Jag tog mitt pick och pack och drog till Örebro, gnällbältets okrönta huvudstad, med målet att utbilda mig till filmrecensent. Programmet blev således Medie- och kommunikationsvetenskap inriktning film, och efter 3,5 år i Örebro, ett halvår i Karlstad, ett år i Stockholm och ett på Linnéuniversitetet (Kalmar/Växjö) kan jag nu stoltsera med en masterexamen i Filmvetenskap och en magisterexamen i Historia. Att recensera film är dock inte prioriterat längre per se, utan drömmen nu är en doktorandtjänst så jag kan grotta ner mig i bibliotekens böcker och fila på min avhandling. Vad min forskning fokuserat på? Skräckfilm, mer specifikt slasherfilm, något jag hade kunnat elaborera vidare på ordentligt här och nu, men jag väljer att stanna här då det trots allt är TV-spel mitt nya uppdrag gör gällande.

LÄS KENNYS FÖRSTA RECENSION: Kommer kl. 11:00

Även fast målet förbytts så finner jag det givetvis extremt kul att recensera och skriva texter. Min recensentbana startade på Filmfenix hösten -17. Till en början var fokuset enbart på film, men gick sedermera över till nästan bara fokus på TV-spel. Under -21 låg det mesta textförfattandet på is då fokus låg på min masterexamen, men nu är jag redo att skriva texter återigen! Jag hoppas att jag kommer bidra med ett nyanserat språk som kompletterar de duktiga skribenter som tillhör redaktionen på Player 1. Jag är ganska bred när det kommer till genre inom TV-spel – kan egentligen avnjuta ett bilspel à la Gran Turismo lika mycket som det senaste Battlefield. Sedan finns det givetvis spel jag inte riktigt förstått charmen av, men det kanske jag återkommer till i framtida texter.

Förutom TV-spel och film har jag en uppsjö av andra intressen. Jag är hårdrockare och tycker att besöka spelningar/festivaler inte är det minsta tråkigt. Jag står gärna flera timmar i köket eller framför grillen. Gör jag inte det kanske jag håller till ute i trädgården. 16:00 varje lördag är jag bänkad framför televisionsapparaten, för då är det dags för Premier League. Ja, sport (främst fotboll) är en etikett som är applicerbar också. Det kan till och med vara så att fotboll prioriteras före både film och TV-spel, på både gott och ont.