Som ägare av spelsidor har jag alltid sagt och tyckt att jag hellre har 50 aktiva användare som är skrivvänliga än 5000 passiva och tysta läsare. Den inställningen har jag eftersom Player 1 är inte en vinstdrivande sida. För mig betyder det inte så mycket att sidan inte har 10 000 dagliga besökare. Det som betyder något är om besökarna för konversation med oss.

När man skriver utan ersättning finns det en annan typ av hårdvaluta man är ute efter och det är feedback och diskussion. Att få någon att reflektera kring ämnet man lyft eller höra något vänligt eller konstruktivt om ens arbeta gör saker mödan värt.

Community-landskapet har transformerats genom åren. Jag har skött spelsidor sen 2001 och det var väldigt annorlunda. WordPress har gjort så alla kan skapa en hemsida med enkla medel och sociala medier har länkat ihop oss på nya spännande vis.

Tyvärr har det även skapat splittring i diskussionen för de mindre aktörerna. Diskussion på Facebook och Twitter i alla ära, men ofta handlar konversationen inte om ämnet man skrev om och framförallt är det svårt att hålla en givande och löpande konversation som är direkt länkat till ämnet som en artikel tar upp.

Alla utom de största sidorna har upplevt att deras fans och communitys splittrats genom åren. Kommentarer blir glesare och glesare och tar lite glädje ur slitet. Folk snackar hellre på Facebook och Twitter. Det finns fantastiska människor ute i sociala medier men diskussionen ser väldigt annorlunda ut idag än den gjorde för 15 år sen via forum och framförallt har gemenskapen en annan slags dynamik.

Därför har jag en längre tid velat göra ett experiment. Jag vill försöka bilda ett community direkt på hemsidan som i gamla dagar. Ert medlemskap måste förtjänas och vi skall såklart göra vårt bästa för att förtjäna ert förtroende och medlemskap. Framförallt bidrar ett community med gemenskap där medlemmar känner varandra. Det är helt klart en fördel.

Jag vill ge diskussionsplattformen forumet en ny chans. Sociala medier i all ära som sagt men något har förlorats genom att varje person på individnivå häckar utanför hemsidor i väntan på att t.ex. en publikations Twitter skall berätta att de uppdaterat sidan med ny läsning.

ForumportarGenom att samla medlemmar ger vi dem en anledning att besöka oss utöver när vi pockar på deras uppmärksamhet. Jag vill att man besöker Player 1 inte bara för att läsa intressant innehåll utanför också för att man vill vara en del av en pågående spelkonversation och gemenskapen vi ämnar bilda. Jag vill att Player 1 blir en permanent flik eller bokmärke på din dator, dit du går när du vill ha en givande, tänkvärd eller trevlig konversation och känna dig som en del av något mysigt och speciellt.

Men allt börjar med er. Utan er läsares beslut om medlemskap tar sagan slut snabbt. 

Därför hoppas jag ni redan idag vill bli en del av Player 1:s gryende forum och community. Vi börjar blygsamt men kommer utveckla saker både funktions- och utseendemässigt med tiden. Framförallt kommer vi lyssna på er och se hur och om vi kan gå er till mötes för att göra Player 1 till den plats ni vill besöka och vara en del av i framtiden.

Med detta sagt välkomnar jag er till forumet på Player 1. Tack på förhand för många framtida intressanta konversationer och framförallt, ert förtroende.

/Alexander Cederholm, chefredaktör