Jag var nog inte den enda som reagerade med förvåning när en Lancer-försedd T-800 klev upp på skärmen och krossade en människoskalle under sin kromade fot under Microsofts Gears 5-presentation i söndags. För att få möjligheten att spela som antingen en Terminator-enhet eller Sarah Connor måste man sätta sig och spela Gears 5 i ett veckolångt fönster som inleds vid lanseringen den tionde september.

Men det skulle snabbt bli ännu märkligare för på måndagen kunde man under Ubisofts Ghost Recon: Breakpoint-segment plötsligt höra Brad Fiedels tidlösa toner och skymta två glödande röda ögon i mörkret. “Ännu en Terminator-tie-in? Vad är det som pågår?” minns jag att jag tänkte. Detta skall tydligen vara en del av spelets många gratis-uppdateringar.

Det är värt att notera att Ghost Recon: Wildlands prunkande djungelmiljö faktiskt fick besök av Predator så det här är kanske inte det märkligaste insticket i ett Ghost Recon-spel. Dessutom finns det vissa gemensamma teman med Breakpoint och Terminator då spelet utspelar sig på en ö där Silicon Valley-företag bygger drönare som hamnar i fiendens händer. Det är det klassiska “teknologi blir ond”-narrativet som vi sett alltför många gånger.

Denna synergi sker såklart för att en ny Terminator-film är nära förestående då Terminator: Dark Fate planeras att lanseras i november.

LÄS OM LÄCKOR: Läckor kan spoilera men är likväl inte spoilers

Man reagerar såklart när man får sånt här presenterat rygg emot rygg men när det kommer till Terminator är kaninhålet faktiskt ännu djupare. Det förefaller sig nämligen att chansen är stor att även Mortal Kombat 11 kommer få gästspel av en Terminator, vilket inte vore helt karaktäristiskt för serien. Även spelserien Dead by Daylight fick besök av Skynets ikoniska robotar tidigare i år.

Det märks att Paramount Pictures marknadsföringsbudget är stor och strategin i år verkar vara att aggressivt infiltrera spelarsfären med den här typen av gerillakrigsföring som cyniskt talar till vår inre nörd.

Vad tycker ni om såna här tie-ins? Kul eller töntigt?