Min senaste text här på sajten handlade om remasters och varför jag tycker att de nästan bara är positiva och inte negativa som man kan läsa ibland. Den texten sporrade mig till att skriva en liten lista på spel jag på ett eller annat sätt inte haft möjlighet att spela men gärna hade sett få en nyversion.

LÄS MER: Fightingspel – den ”enkla” e-sporten 

Fallout 3

Jag hade aldrig spelat ett Fallout, men när fyran kom ut och recensioner släpptes kunde jag inte låta bli att köpa det, och det köpet ångrar jag inte. Drygt 100 timmar har jag pumpat in i det postapokalyptiska Commonwealth och det är ett av de bästa spelen jag spelat. Men ett tag efter fyran hade släppts såg jag att mycket skit kastades mot Fallout 4 och folk som sade hur mycket bättre trean är. Ända sedan dess har jag haft ett brinnande begär efter att få spela Fallout 4:s företrädare. Fallout 3 blev i sin tur bakåtkompatibelt och jag blev överlycklig när jag fick med spelet tillsammans med fyran. Men, som vanligt, klarade jag inte av att spela med den åldrade grafiken och stela skjutmekaniken. Jag vill inte vara sån som bryr sig mycket om grafik, men tyvärr är jag det och det är inget jag kan hjälpa.

The Godfather 1 & 2

Jag minns inte riktigt när det var, men när jag fick ett Playstation 2 ingick en hel drös med spel och däribland det första Gudfadern-spelet som till stor del baseras på den första filmen (vad jag förstått). Undertecknad var alldeles för liten för att spela det när jag fick det, men när jag blev lite äldre började jag spela det och jag älskade det. Man fick skapa sin egen ”wiseguy”, sitt alter ego (som jag tjatat om förut) som medlem i Corleone-familjen. Det var en trevlig känsla att jobba sig upp från fotsoldat till Don (med stort D) över Corleone-familjen och ta över New York från de andra familjerna i Gudfadern-universumet. Tvåan är överlag ganska lik ettan vad jag minns, förutom att man kan åka till Florida, Cuba och New York. I stort två riktigt, riktigt bra spel som jag mer än gärna hade upplevt i en uppiffad version.

LÄS ÄVEN: Kärleken till Destinys skybox

Mafia

Mafia-spelen. Vart ska jag börja egentligen. Mafia 2 är en av mina absoluta favoritspel och jag har klarat ut det över 20 gånger. Ja, du hörde rätt, 20 gånger sedan jag fick det 2010 (visst var jag väl egentligen liiiite för ung för det, men håll tyst om det, capisce?). Jag har tyvärr inte fått möjligheten att spela föregångaren (än), trots ett par desperata försök att hitta ett exemplar av spelet till Playstation 2. Vad jag har hört ska det vara det bästa spelet i serien, men det är något jag tvivlar på eftersom jag håller Mafia 2 så högt som jag gör.

Mass Effect-trilogin

Jag tror inte det finns något science fiction-spel som är mer omtalat än Mass Effect-trilogin. Det är precis samma sak här som med många andra spel – att jag gett det ett försök men snabbt gett upp på grund av en aningen åldrad grafik. Men med tanke på hur populära Mass Effect-spelen är känns det inte helt osannolikt att vi får se nyversioner av samtliga spel i den hyllade trilogin och i så fall kommer det inte dröja lång tid innan jag också spelar igenom dem.

LÄS MER: Kärleken, jag och Street Fighter

The Witcher 1 & 2

Det är väl ingen hemlighet nu vid det här laget att The Witcher 3 ligger mig varmt om hjärtat. Men är det något jag inte fått chansen att göra ännu är det att spela företrädarna till den fantastiska spelupplevelsen som stavas The Witcher 3: Wild Hunt. Man kan väl säga att The Witcher 2 hamnade lite i skuggan av rollspelsgiganten Skyrim, men det lilla jag läst om spelet verkar vara ett genuint skoj rollspelslir. Ettan har jag inte hört något om överhuvudtaget då jag bara var sex år och förmodligen bara visste vad Crash Bandicoot var. Men jag hade mer än gärna upplevt föregångarna till mitt absoluta favoritspel i en uppiffad version.

Assassin’s Creed

Det första Assassin’s Creed-liret var faktiskt en av de första ”vuxenspel” jag spelade som liten unge, ”hur olämpligt det än må vara”, och det är ett spel jag inte kommer glömma i första taget. Jag satt i timmar bara för att lista ut hur jag skulle få nästa huvuduppdrag att visa sig, då jag aldrig riktigt förstod vad man var tvungen att göra för att göra framsteg i spelets berättelse. Och det är knappt att jag kommer ihåg det idag heller när jag tänker tillbaka – därför hade jag gärna sett en remaster på spelet som startade en serie som snart skulle bli en av de mest ikoniska spelvärlden någonsin sett.

Vilka spel hade du gärna sett remastrade?