Spelindustrin är ofta en trasslig djungel där mängder med häftiga spel lanseras varje dag. Då kan det också vara svårt att veta vilka interaktiva äventyr du bör lägga dina värdefulla kronor och än mer värdefulla speltimmar på. Det är därför ni har mig. I ”Spelen att hålla koll på” tar jag en noggrann titt på spelveckan som kommer och plockar fram ett gäng titlar som jag tycker ni borde hålla lite extra koll på. Det kommer bli massiva AAA-släpp såväl som spel ni kanske inte ens visste existerade. Förhoppningsvis kommer ni klicka er vidare härifrån med aningen bättre koll på veckans spel än vad ni hade tidigare.

Här är spelen att hålla koll på under vecka 18.

Dull Grey

Dull Grey

Lanseringsdatum: 5 maj
Format: 
Xbox One, Nintendo Switch
Ungefärligt pris: 40-50 kronor

Dull Grey beskrivs som en visuell roman där berättelsen om en mor och hennes son, fri vilja och jakten på lycka står i fokus. Spelets grafiska stil tar inspiration från 1920-talets Sovjet och målar upp en mestadels färglös men likväl livfull retro-futuristisk spelvärld. Så om ett minimalistiskt och interaktivt drama låter som något för dig kan det vara värt att kolla in Dull Grey.

Skate City

Lanseringsdatum: 6 maj
Format: 
Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 100-150 kronor

Efter att ha lyst med sin frånvaro har skateboard-spelen börjat dyka upp mer frekvent under de senaste åren, och nästa bidrag i genren heter Skate City. Spelet verkar visserligen inte riktigt lika ambitiöst som exempelvis Tony Hawk-spelen men det ser likväl ut att bjuda på en lättsam och visuellt tilltalande representation av actionsporten. Klara av mängder med utmaningar eller rulla fram i lugn och ro till spelets atmosfäriska soundtrack, valet är ditt.

Techno Tanks

Lanseringsdatum: 6 maj, 7 maj
Format: 
Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 50 kronor

Kommer ni ihåg Tanks från den magnifika minispel-samlingen Wii Play? Lägg till neonbelysning och elektronisk musik så får ni Techno Tanks. Spela själv och dominera spelets allt svårare fiendevagnar eller utmana upp till tre kompisar i spelets kaotiska VS Mode. Någon som letade efter ett billigt och förhoppningsvis underhållande party-spel? Kolla in detta.

Hood: Outlaws & Legends

Lanseringsdatum: 7 maj
Format: 
Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC
Ungefärligt pris: 300 kronor

Ta från de rika och ge till de fattiga, eller ta från andra tjuvar och ge till dig själv. I Hood: Outlaws & Legends är det ditt uppdrag att tillsammans med dina kompanjoner stjäla den välbevakade skatten, det enda kruxet är att ni inte är de enda med det målet. Spelet beskrivs som ett PvPvE-äventyr i en våldsam medeltida värld där du väljer en av fyra klasser med olika förmågor och spelstilar. Kom och hämta skatten.

Resident Evil Village

Lanseringsdatum: 7 maj
Format: 
Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Google Stadia, PC
Ungefärligt pris: 550-700 kronor

Den åttonde huvuddelen i den omtyckta skräcksagan står för dörren i Resident Evil Village. Handlingen tar vid där Resident Evil 7 slutade och följer Ethan Winters och hans fru Mia som naivt nog hoppades på lite lugn och ro efter allt de varit med om, men icke. Utforska en levande by fylld av bekanta såväl som nya ansikten och upplev vad som har chans att vara ett av de allra starkaste korten i genren överlevnadsskräck. Eller gör som jag och tänd en extra lampa för sedan glömma bort att spel som Resident Evil ens existerar.

LÄS MER: Speciella stunder: Ensam och utlämnad i Resident Evil

Det här var vad jag hade att bjuda på denna vecka. Jag hoppas du hittat något som kan hålla dig sysselsatt under dagarna som kommer. Om inget annat kanske din backlog blivit några spel rikare, och ännu fler lär det bli nästa vecka.