Spelindustrin är ofta en trasslig djungel där mängder med häftiga spel lanseras varje dag. Då kan det också vara svårt att veta vilka interaktiva äventyr du bör lägga dina värdefulla kronor och än mer värdefulla speltimmar på. Det är därför ni har mig. I ”Spelen att hålla koll på” tar jag en noggrann titt på spelveckan som kommer och plockar fram ett gäng titlar som jag tycker ni borde hålla lite extra koll på. Det kommer bli massiva AAA-släpp såväl som spel ni kanske inte ens visste existerade. Förhoppningsvis kommer ni klicka er vidare härifrån med aningen bättre koll på veckans spel än vad ni hade tidigare.

Här är spelen att hålla koll på under vecka 19.

Subnautica: Below Zero

Retro Machina

Lanseringsdatum: 12 maj
Format: 
Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 200 kronor

Ett läckert och ensamt actionspel där vår hjälte har förmågan att kontrollera sina mekaniska fiender. Hjälp den lilla roboten att utforska och överleva en bortglömd retrofuturistisk spelvärld. Den en gång sprudlande staden Endeavor ligger nu öde och det är upp till en ensam arbetarrobot att lösa pussel och utreda mysteriet bakom stadens plötsliga undergång.

Famicom Detective Club: The Missing Heir

Famicom Detective Club: The Girl Who Stands Behind

Lanseringsdatum: 14 maj
Format: 
Nintendo Switch
Ungefärligt pris: 350 kronor, 350 kronor

De dialogtunga äventyrsspelen från 1988 respektive 1989 släpps i en ny och förfinad Switch-version. Både The Missing Heir och uppföljaren The Girls Who Stands Behind innehåller i sina nyversioner förbättrad grafik, musik samt inspelade röster till spelets karaktärer. Så är du på humör för ett par läckra detektivspel kan detta vara något för dig.

Mass Effect Legendary Edition

Lanseringsdatum: 14 maj
Format: 
Playstation 4, Xbox One, PC
Ungefärligt pris: 600-750 kronor

På fredag är det dags att resa tillbaka till 2007 och än en gång ge sig ut på äventyr med Commander Shepard. För många blir det ett kärt återseende medan andra kommer uppleva den episka rymdsagan för allra första gången. För undertecknad är det äntligen dags att ta sig an trilogins avslut för första gången, så fort jag spelat om de två första spelen såklart.

Subnautica: Below Zero

Lanseringsdatum: 14 maj
Format: 
Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 300 kronor

Jag var ganska säker på att det kommande Subnautica: Below Zero bara var en expansion, om än en ambitiös sådan, till Subnautica från 2018, men det är faktiskt ett helt nytt spel och så nära en ordentligt uppföljare du kan komma. Många av er visste säkert detta sedan långt tillbaka, och då vet ni även att Below Zero stoltserar med nya karaktärer, en ny handling och nya kyliga miljöer att utforska. Om du hellre vill kolla in det första Subnautica först släpps det dessutom till Playstation 5, Xbox Series X/S såväl som Nintendo Switch i samma veva som Below Zero.

KOLLA IN FÖRRA VECKANS GULDKORN: Spelen att hålla koll på – vecka 18

Det här var vad jag hade att bjuda på denna vecka. Jag hoppas du hittat något som kan hålla dig sysselsatt under dagarna som kommer. Om inget annat kanske din backlog blivit några spel rikare, och ännu fler lär det bli nästa vecka.