Spelindustrin är ofta en trasslig djungel där mängder med häftiga spel lanseras varje dag. Då kan det också vara svårt att veta vilka interaktiva äventyr du bör lägga dina värdefulla kronor och än mer värdefulla speltimmar på. Det är därför ni har mig. I ”Spelen att hålla koll på” tar jag en noggrann titt på spelveckan som kommer och plockar fram ett gäng titlar som jag tycker ni borde hålla lite extra koll på. Det kommer bli massiva AAA-släpp såväl som spel ni kanske inte ens visste existerade. Förhoppningsvis kommer ni klicka er vidare härifrån med aningen bättre koll på veckans spel än vad ni hade tidigare.

Här är spelen att hålla koll på under vecka 31.

Death Trash

The Ramp

Lanseringsdatum: 3 augusti
Format: 
PC
Ungefärligt pris: 60 kronor

Ett otroligt avslappnande, läckert och minimalistiskt skateboard-spel. En rolig detalj är också att The Ramp utvecklats av en enda person, nämligen Paul Schnepf som också går under namnet Hyperparadise. Så har du lite kaffepengar över i Steam-plånboken kan detta vara värt att kolla in.

Death Trash

Lanseringsdatum: 5 augusti (Early Access)
Format: 
PC
Ungefärligt pris: TBD

Death Trash är ett skjutglatt rollspel i en skräckinjagande postapokalyps. Det minst sagt barnförbjudna spelet blandar gammaldags rollspelande med modern action och en rejäl dos spelarfrihet i en handmålad spelvärld. Är du en av dem som tycker Fallout borde struntat i hoppet till 3D och inkluderat lite fler skräckinslag kan detta vara något för dig.

Dodgeball Academia

Lanseringsdatum: 5 augusti
Format:
 Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 250 kronor

Ett retrodoftande rollspel där magiker och drakar har bytts ut mot skoldrama och flygande spökbollar. Utforska Dodgeball Academias hemligheter och ta dig an uppdrag, sidoaktiviteter och minispel för att bli den ultimata dodgeball-mästaren. När du blivit varm i kläderna är det även fritt fram att utmana kompisarna i spelets versus-läge.

Doomsday Vault

Lanseringsdatum: 5 augusti
Format: 
Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 200 kronor

Yttersta domen är här och det är ditt uppdrag att rädda jordens värdefulla växtliv. Du spelar som en charmig robot som tar sig an översvämmade städer, underjordiska hålor och antika pyramider för att samla in sällsynta fröer och plantera dem i domedagsvalvets trygga vrå. Spelet släpps i veckan till Nintendo Switch och PC, men vill du hellre spela på din iOS-enhet ingår Doomsday Vault i Apple Arcade sedan början av 2020.

KOLLA IN SOMMARENS GULDKORN: Spelen att hålla koll på – sommarspecial

Det här var vad jag hade att bjuda på denna vecka. Jag hoppas du hittat något som kan hålla dig sysselsatt under dagarna som kommer. Om inget annat kanske din backlog blivit några spel rikare, och ännu fler lär det bli nästa vecka.