Det finns flera effektiva sätt att förvandla en låt du tycker väldigt mycket om till något du aldrig vill höra igen. När Fall Guys släpptes under sommaren 2020 möttes spelet av ett enormt spelartryck som gjorde livet surt för utvecklarnas aningen blygsamma servrar. Resultatet blev av vi spelare ofta fick hänga långa stunder i spelets huvudmeny i väntan på att kastas in i en match. Det näst mest effektiva sättet att förstöra en låt är att spela den om och om igen samtidigt som alltmer irriterade spelare sitter och väntar i huvudmenyn samtidigt som spelets servrar skriker av överbelastning. Det här var dock ingenting som förstörde huvudtemat från Fall Guys i mina öron, det gjorde snarare min tradiga väntan betydligt mer svängig och trivsam. 

För att utmana ödet ytterligare har jag på senare tid dessutom ställt in Everybody Falls som min väckarklocka, vilket är det absolut säkraste sättet att förstöra musik du tycker om. Men nej, temat från Fall Guys har faktiskt stått emot även den grymma behandlingen. Om inte det visar prov på en sanslöst stark komposition vet jag inte vad.

LÄS VÅR RECENSION: Fall Guys: Ultimate Knockout

Själva syftet med Fall Guys: Ultimate Knockout är att ta din färgglada äggliknande karaktär genom en rad olika tävlingar för att så småningom bli sist kvar och sno till dig den åtråvärda kungakronan. Presterar du på tok för dåligt i en av tävlingarna riskerar du att åka ut, men så länge du klarar dig helt okej går du oftast vidare till nästa vända. Det här var en att de största tjusningarna med Fall Guys när jag spelade det som mest, nämligen att jag inte behövde vara allra bäst hela tiden för att lyckas. Viljan att lyckas blev helt enkelt större än rädisan för att misslyckas. Den spelglädjen tillsammans med den nästan överdrivna färgglädjen reflekteras tydligt i musiken.

Musiken börjar lite försiktigt och uppbyggande. Det låter precis som om vi står i startgroparna och väntar på att få köra igång. När sedan temat tuggar igång på riktigt kan man nästan höra hur en motståndare efter en annan kastas ut över kanten medan du själv glatt struttar vidare. De feta bas-strängarna är något som sticker ut rejält och verkligen ger låten extra studs. Det häftiga med musik i sådana här service-spel är att nya stora uppdateringar ofta ackompanjeras med ett fräscht soundtrack, något som kompositörerna Jukio Kallio och Daniel Hagström tagit på största allvar.

Everybody Falls är ett lysande tema som inte bara är en pricksäker representant för den sprudlande spelglädjen i Fall Guys, det är dessutom ett stycke musik som med bravur lyckats stå emot alla försök att förstöra den för undertecknad.

Originalversionen av temat från spelets första säsong.

En medeltida variant från spelets andra säsong.

Spelets femte säsong begav sig in i djungeln.