Välkomna till Spelspecifikt, Player 1:s nya podcast om detaljerna i spel. En podd som zoomar in på alla de beståndsdelar som gör våra spel till vad de är. Spelspecifikt handlar om att se det stora i det lilla.

En podd om specifika spelmekaniker, system, koncept, speldesigner och mycket mer. Denna serie av program leds av Alexander Cederholm, chefredaktör på Player 1, där han diskuterar ämnen tillsammans med sina redaktionskollegor och andra vänner som vill gästa honom genom året.

LÄS MER OM PODDEN OCH LYSSNA PÅ FÖRSTA AVSNITTET: Spelspecifikt: Målande lätt med Concrete Genie

Vi kommer tala om en rad olika ämnen så som spelmekaniker, system, koncept, speldesigner och mycket mer. Spelspecifikt försöker hantera smala ämnen och väldigt specifika element, och jag försöker vara en lättsmält podd på runt en timme.

Vissa veckor, som den här, låter vi ett aktuellt spel inspirera grunden för en diskussion medan vi under andra veckor låter ämnet vara helt i fokus. Vi får helt enkelt se från vecka till vecka. Jag hoppas ni kommer tycka om upplägget.

Veckans ämne – övervärldar och tidigt nåbara slutdestinationer

Den här veckan besöker Dante Enocson mig för att tala om Yooka-Laylee and the Impossible Lair som gav upphov till väldigt många spännande funderingar tack vare sina många goda ideér. Yooka och Laylee hjälper oss att ta avstamp i två ämnen denna vecka. Vi utforskar slutbossar och sista banor som är tillgängliga redan i ett tidigt stadie i spel medan den största diskussionen kretsar kring kartor och övervärldar genom tiderna, med stort fokus på spelet ifråga men även mycket av Rares och Nintendos tidigare output.

Vilka spel kommer du att tänka på när du hör om spel med spelkartor eller spel som gav dig tidig åtkomst till finalpartiet i ett spel? Har du egna tankar kring ämnet? Låt höra! Så kanske vi läser upp dem i nästa program.

Musik: Låten ”Spelspecifikt” är gjord av Dominic Ninmark. Ninmark har gjort musik till spel som Strikey Sisters, Rival Megagun och Blazing Chrome. Ni kan höra mer av hans musik här.

Ni hittar vår podcast-feed ”Player 1 presenterar” på: RadioPublic, Breaker, PocketCasts, Overcast, Podbean, Stitcher, Google Podcast, Apple Podcast och Anchor.

Vår podcast ”Player 1 presenterar” finns nu nästan överallt men vi det även som ett mål att få den publicerad på Spotify. Via Anchor kan vi även hålla mer direkt kontakt med er genom att se likes och ni kan till och med skicka in ljudmeddelanden till oss.