Jag minns hur Super Mario Maker tog över samtalet på spelsidor, streams och Youtube under hösten 2015. Alla ville bygga eller åtminstone se andra bygga spelnivåer. Vissa byggda omöjliga kreationer medan andra försökte klara dem. Det var en av Nintendo Wii U:s största framgångar när det kom till att äga konversationsutrymmet. Det var också en av de Nintendo-koncept som var helt nya vid sidan av Splatoon. Det var ett fantatiskt tillfälle för plattformsälskare världen om att testa på livet som spel- och bandesigner, och Super Mario Maker gjorde det intuitivt och smidigt. Aldrig har tröskeln för spelskapande känts så låg men samtidigt komplex.

För några månader sen avslöjade Nintendo att Super Mario Maker 2 inte bara var under utveckling men även snart var redo att lanseras. I natt sände spelutgivaren en Nintendo Direct som var dedikerad åt att presentera mer detaljer kring vad som är nytt i nästa del i denna spelmakar-historia och de gjorde mig inte besviken.

Nivå-scrollande kan nu skräddarsys i önskad riktning och tempo, det finns knappar och reglage som slår på och av diverse funktioner. Man kan upprätta vinn-kriterier för banor och nya bantyper har införts, och dessa typer och deras föregångare kan dessutom ges dag- och natt-regler. Man presenterade det nya Super Mario 3D World-skinnet i stor detalj men meddelade även att just detta skinn inte kan konverteras till de tidigare varianterna, och vice versa. En annan stor nyhet är att man inför online-multiplayer för upp till fyra spelare. Så nu finns ett element av New Super Mario Bros. inbakat i denna kreativa sandlåda också.

Det var otroligt mycket som visades upp på 15 minuter och ni skall självklart se allt för er själva i videon ovanför men jag märkte en sak som är värd att ta notis om. En av spelets mest efterfrågade funktioner, förmågan att kunna bygga världar genom att länka en serie med nivåer, lyser fortfarande med sin frånvaro. Det betyder inte att det inte kommer dyka upp för Nintendo har definitivt gömt saker för oss förr in i sista minuten. Det känns nämligen som de redan håller något hemligt. Skinn-väljarens layout ser ut att ha plats för ännu ett skinn bredvid nya Super Mario 3D World. Så vad kan det tänkas vara?

Vi får se om Nintendo tar tar bladet från mun närmre lanseringen den 28 juni.