Ikväll är det dags för Playstation 5 av få sin officiella avtäckning under en livestream, och vi är alla pepp på redaktionen. Intressant nog har vi alla olika saker som vi är mest pepp inför och jag tänkte nu dra min fem önskningar för live-eventet som Sony kaxigt nog är döpt till ”The Future of Gaming”. Ta inte i så ni kräks, hörni. Ni kommer möjligtvis upptäcka en röd tråd bland mina önskemål också.

1. En techdemo som imponerar

Jag vill att det ska visas en rejäl techdemo från Sony själva. Vi fick ju se Unreal 5 brumma på Playstation 5 i maj men nu vill jag se plattformshållaren själv flexa musklerna under en grundlig genomgång av vad konsolen är kapabel till.
Jag vill få en riktig wow-känsla och ett smakprov vad den här maskinen är kapabel till. Jag kommer ihåg när jag såg Final Fantasy VII-demon till Playstation 3 och blev totalt knockad. Gärna en repris på det, tack.

2. Diablo IV

Lilith, jag vill bara se mer av dig. Mitt hjärta klappar för Diablo, och bara tanken på att ha ett nytt co-op-spel för gaming-familjen här hemma gör mig otroligt pepp. Kan man få se de olika klasserna lite mer och ytterligare gameplay så blir jag enormt lycklig. Och nu när Blizzard ställt in Blizzcon, varför inte använda någon annans massiva plattform?

3. Baldur´s Gate III

Faêrun, resmålet man ser fram till just nu när alla andra resmål känns märkligt nog ännu mer fjärran. Jag skulle återigen vilja se mer klasser, och någonting som skiljer det nya Baldur’s Gate från belgiska Larian Studios eget RPG, Divinity. Mer D&D åt folket! Kom igen Playstation, ge folket rollspel!

4. Dragon Age 4

Jag vet, jag är en tjatmoster. Men allt jag vill ha i julklapp är Dragon Age 4. Bioware släppte en bok, ”Tevinter Nights”, här i våras för att stilla det värsta abstinenskliet för alla oss Dragon Age-beroende, men precis som när man har ett irriterande mygbett blev klådan snarare än värre. Enligt rykten om hur långt utvecklingen är kommen skulle det vara väldigt märkligt om de lyckades åstadkomma en trailer, ens en teaser, så här dags, men man får drömma.

5. En rejäl överraskning

Jag skulle framför allt vilja se något som jag inte förväntar mig, och som ser APCOOLT ut. Nu för tiden är det väldigt svårt att smyga ut något större projekt utan att någonting viskats om i spelcommunity-korridorerna, men jag önskar jättemycket att de ändå lyckats göra det. Sony: Surprise me!