Varje vecka ställer vi en fråga till våra läsare som de kan besvara här, på Facebook, Twitter eller Instagram. Veckans fråga kommer i överlag fokusera sig på personliga spelupplevelser, anekdoter, komiska ideér och åsikter snarare än ”heta takes” om aktuella händelser. Vi tänkte det kunde vara ett kul sätt för er OCH oss att lära känna varandra.

Även denna måndag är vi imponerade över den mäktiga responsen föregående veckas fråga fick.

Men före vi presenterar veckans fråga tittar vi på förra veckans svar när vi ställde frågan:

Vilket är ditt favorit-Star Wars-spel?

Tveklöst Knights of the Old Republic, även om jag körde fast när jag fick slut på både pengar och bomber i någon öken och varken kom fram eller tillbaka.
Martin Eriksson, Player 1

Jag minns att jag ÄLSKADE Kotor när det släpptes. Spelade det hur mycket som helst, men när jag tog upp det i vuxen ålder kände jag att det inte hade åldrats med värdighet alls. Så, jag får säga Lego Star Wars!
Johan Andreas Peppar Malmlöf, Facebook

Force Unleashed är favoriten när det kommer till single player då det kändes påkostat både när det kom till gameplay och story. När det kommer till multiplayer så gillade jag verkligen känslan i Battlefront (2015).
Carl Hammarström, Facebook

Gillar faktiskt Shadows of the empire. Men jedi outcast ligger i topp bland fps-spelen. När det kommer till rpg biten så är KotOR svårslaget även om ToR har fantastiskt bra storyline (allrahelst om man läser böckerna med). Flygspel så nötte jag x-wing vs tiefighter mycket men jag håller med om Rouge squadron 2. En ofta bortglömd pärla är ju Force Commander. Riktigt bra rts-spel med storyline. Sen har vi ju även Galactic Battlegrounds som i princip är Age of Empires fast med star Wars-skal. Också bra spel. Men när det gäller rts så ligger nog Empire at War närmast hjärtat.
Kalle Svensson, Facebook

Alltså KOTOR fick mig att spela andra Star Wars spel. Än så länge har inget av dem kommit i närheten – även om Dark Forces 2 (Jedi Knight) var grymt bra.
Mika Leth, Facebook

Tie-fighter och Jedi knight 2 Jedi Outcast. Tie-fighter var den överlägset mest avancerade rymdsimulatorn på 90-talet, och ärligt talat är den fortfarande svåröverträffad. Jedi Outcast var den slutliga fulländningen i Dark Forces-serien, där man själv kunde välja om man ville skjuta sig fram eller experimentera med ljussablar och force-krafter. Vad som gällde för båda spelen var att ingen höll dig i handen. Det var svårt, stundtals riktigt svårt, vilket tvingade en att tänka och öva, öva, öva. Vilket också gjorde segerns sötma så mycket sötare.
Oskar Källner, Facebook

Många timmar har lagts på Knights of the Old Republic. Gillade även plattformsspelen till SNES även om dom kanske inte åldrats superbra. Och som Carl nämner här ovan hade vi riktigt roligt med Battlefront och rent grafiskt var det ju en fröjd också!
Conny Andersson, Facebook

Säger inte att det är det bästa. Men bästa minnet är Jedi knight II: Jedi outcast till GameCube. Det spel jag spelat mest och ganska mycket med min bror.
Adam Stahl, Twitter

Star Wars till NES. Klassiskt spel, men jag gillar Jedi Academy även, har det på X1.
Anton Johansson, Twitter

Upplägg för veckans fråga:

Påskhelgen närmar sig sitt slut och medan många av er säkert ligger halvt utslagna som ett resultat av för mycket påskmat och godis vill vi be er om en sista tjänst innan arbetsveckan tar vid. Det är möjligt att flera av er letat efter påskägg fyllda med onyttigheter under helgen som gått. Men vi spelintresserade har ofta en helt annan uppfattning av vad påskägg kan innebära, vilket jag vill diskutera nu.

Fenomenet påskägg inom media kan kort beskrivas som ett internskämt eller en gömd hemlighet som endast synliggörs för de som är extra uppmärksamma. Det hela har sitt ursprung i Atari 2600-spelet Adventure där utvecklaren Warren Robinett programmerade in sitt namn i en utvald plats i spelet, detta eftersom utvecklarnas namn vanligtvis inte inkluderades i Ataris spel på den tiden. Medan Atari först ville ta bort meddelandet bedömdes det vara för kostsamt och Robinetts namn fick istället vara kvar som ett så kallat påskägg. Sedan dess har påskägg i spel blivit allt vanligare och kan inkludera såväl referenser till andra spel som dolda meddelanden om en eventuell uppföljare.

Känslan av att hitta ett påskägg kan vara väldigt härlig och förmedlar ofta en uppfattning om att den här hemligheten tillkom i spelet just för din skull, vilket såklart leder till minnesvärda upplevelser. Vi vill jättegärna höra era bästa historier om hur ni gick på jakt och hittade alla möjliga gömda hemligheter. Därmed lyder veckans fråga:

Vilket är ditt favorit-påskägg från ett spel?

Tanken är även att vi samlar de bästa svaren i nästa veckas fråga. Chansen att bli citerad i nästa veckas artikel stiger avsevärt om man motiverar sitt svar. Det går utmärkt att svara här nedanför eller i inläggen som länkar till frågan på både Facebook och Twitter. Vi läser alla svar!