Varje vecka ställer vi en fråga till våra läsare som de kan besvara här, på Facebook, Twitter eller Instagram. Veckans fråga kommer i överlag fokusera sig på personliga spelupplevelser, anekdoter, komiska ideér och åsikter snarare än ”heta takes” om aktuella händelser. Vi tänkte det kunde vara ett kul sätt för er OCH oss att lära känna varandra.

Före vi går över till veckans fråga skall vi först lyssna på förra veckans svar när vi ställde frågan:

Vilket är ditt favoritspel på Dreamcast?

Shenmue – mitt favoritspel någonsin. ^^
/Tommy Åslin, Facebook

Varken ägde eller kände nån som ägde en Dreamcast när det begav sig. Men spelade Skies of Arcadia när det några år senare portades till Gamecube och det är än idag ett fantastiskt RPG! Unik setting, strategiskt stridssystem och Suikoden-esk rekrytering och basbyggande. Toppspel!!
/Fredrik Knight, Twitter

Det blir nog Phantasy Star Online för min del. Jag spenderade inte i närheten så mycket tid med ett spel som PSO. Crazy Taxi ligger också nära mitt hjärta men PSO var något speciellt för sin tid.
/Alexander Cederholm, Twitter

Jag äger enbart Soul Calibur till min Dreamcast, så det spelet vinner väl på walk over. Fast Power Stone 2 var också fantastiskt kul att spela med vännerna. Varför dog den spelserien egentligen?
/Martin Eriksson, Twitter

Cronenberg

Upplägg för veckans fråga:

Eftersom vi är inne i sista veckan på oktober tänkte jag att det kunde vara passande att ha något slags skräcktema, vi har trots allt inte talat om den genren alls under oktober månad. Det borde nästan vara straffbart. Men nu blir det ändring på det i och med att vi skall tala om Cronenbergs!

Cronenberg? Vad är en Cronenberg Alex? Det är vad man kallar en specifik typ av skräck. Det är ett begrepp som fått sitt namn från den kanadensiska filmskaparen David Cronenberg som ligger bakom filmer som The Fly, Videodrome, Scanners och eXistenZ. Kulturella verk som innehåller typiska sådana skräckelement blir ofta kallad Cronenbergs. Vi kan också kalla det ”body horror”.  Om kroppar stympas, muteras, infekteras, perverteras och förvanskas, antingen köttsligt eller genom sammansmältning med teknologi brukar det anses vara en Cronenberg.

Exempel utanför Cronenbergs egna verk är Akira, Clive Barkers Hellraiser eller varför inte köttigheten som är Resident Evil:s BOW:s? Det är köttigt, cystigt, venigt, muterat, ruttet och rent inte för den äckelmagade. Därmed lyder veckans fråga:

När stötte du på en Cronenberg i dina speluniverum som gjorde ett starkt intryck på dig??

Tanken är även att vi samlar de bästa svaren i nästa veckas fråga. Chansen att bli citerad i nästa veckas artikel stiger avsevärt om man motiverar sitt svar. Det går utmärkt att svara här nedanför eller i inläggen som länkar till frågan på både Facebook och Twitter. Vi läser alla svar!