Jag tänkte att vi hoppar över det klassiska Zelda-temat, Dark World från A Link to the Past, Zeldas Lullaby, Gerudo Valley med flera. Alla är klassiska och till stor del exceptionellt bra stycken från spelmusikens historia, vilket också betyder att ni redan känner till dem och har hört dem till leda.

LYSSNA PÅ MER GAME BOY-MUSIK: Veckans spelmelodi: Donkey Kong ’94 -Showdown at the Tower

Här på Player 1 belyser jag gärna de lite mer förbisedda sakerna och eftersom Game Boy-musik är väldigt underrepresenterad i artikelserien tänkte jag slå två flugor i en smäll med förträffliga Tal Tal Heights från The Legend of Zelda: Link’s Awakening som spelas när man rör sig bland bergstopparna i norr.

Det är en av mina personliga favoritlåtar från serien som ofta glöms bort bland legendens många andra pärlor. Det är också värt att påpeka att det inte är Koji Kondo som gjort musiken utan två kompositörer vid namn Minako Hamano och Kozue Ishikawa.

Den som gillar Zelda-temat får faktiskt en liten munsbit då denna melodi gör ett kort gästspel som ger låten sin Zelda-identitet men i överlag bemöts man av en mer rask och fanfarinspirerad historia. Jag älskar det galloperande tempot samtidigt som de för mig digitala trumpeterna vräker på med all kraft. En annan liten höjdpunkt är den ensliga och höga elektroniska tonen som jag vill tolka som ett hammare mot ett städ som gör det hela lite extra pampigt i mitt huvud. Det är ett stycke som genomsyrar allvar, framfart och mod.

Här har ni låten i sitt orginalutförande, direkt från Game Boy.

Remake-versionen känns inte lika intensiv men är nog mer snäll mot öronen. Framförallt är den mer varierad.

En metal-cover som känns ganska lekfull och som jag ändå tyckte stack ut lite bland allt annat.

En schyst remix av de olika versionerna av låten som man kan hitta i Cadence of Hyrule.