Det finns ett meme som jag sett flera gånger som går ut på att när man är barn har man inga pengar att köpa spel men hur mycket tid som helst att spela dem, och nu när man är äldre har man pengar att köpa spel men ingen tid att spela dem. Det är inte riktigt sant för mig, men det är helt klart något jag alltid förhåller mig till i takt med att min hög av spel växer samtidigt som tiden jag har över att spela dem blir allt mindre.

Jag har ett Excel-dokument indelad i blad per år där jag listar vilka spel jag äger, vilka jag spelar på just nu och vilka jag har klarat. För något år sedan slutade jag lista spelen jag äger för det blev ohållbart. Förutom spel jag köper för egna pengar läggs ytterligare spel till från Playstation Plus och Xbox Live Gold, recensionsexemplar, Blocket-fynd, spelhyllan på Stadsmissionen, något begagnat Gamestop-spel och Steam-reor. Om jag skulle stoppa tiden helt, inte låta några andra spel komma ut och bara spela det jag har skulle det ändå ta flera år innan jag var ikapp med de spel jag redan äger.

Ändå slutar jag inte köpa spel, för om jag köper det har jag tryggat det för mig själv. Då har jag deklarerat att detta är något jag tänker uppleva oavsett om jag faktiskt sedan gör det eller inte.

Tidigare var jag en stor fanbärare för digitala spel. Varför inte liksom? Det går snabbt att köpa och finns alltid tillgängligt. Vi lever trots allt på 2010-talet! Men i takt med att min backlog växt har jag börjat köpa mer och mer på skiva. Den märkliga rationalisering jag gör är att om jag köper på skiva och sen aldrig spelar det så har jag det ändå på skiva. Pengarna jag lagt på det ligger i en fysisk vara till skillnad från om det skulle vara digitalt då pengarna snarare ligger i den mängd upplevelse jag får av det.

Det är så äckligt och går emot mycket av det jag står för. Jag gillar inte saker, jag vill ha så lite saker som möjligt. Men igår tog jag ut mitt ospelade exemplar av Dragons Dogma Dark Arisen för att sätta in mitt senaste inköp Yakuza 0, men istället för att spela låg jag i soffan och budade hem Bioshock The Collection på Tradera.

Jag skäms.