Igår frågade vår fantastiske chefredaktör Alexander om någon kunde tänka sig att kolla in Tetris 99 som släpptes gratis på Nintendo Online, och jag svarade då att ”jajamen, det fixar jag”. Vad jag inte hade räknat med var att sambon hade köpt hem en flaska vin för att fira alla hjärtans dag. Så när jag kommer hem från jobbet möts jag av ett glas vin och lite choklad, och det finns inte en chans att jag säger nej till det efter en lång dag på jobbet.

TRAILER FRÅN VECKANS NINTENDO DIRECT: Link kapsejsar på Nintendo Switch-version av Link’s Awakening

Att sätta sig in i Tetris 99 efter middag och en flaska vin var lättare sagt än gjort. Tetris är Tetris kan man ju kanske tänka, men detta är en upphottad version där man spelar mot 98 andra spelare, i ett battle royale-läge. Helt ärligt ska jag erkänna att jag inte alls förstod vad det var jag skulle göra i början, för att förutom spela på det gamla hederliga sättet där det gäller att sätta bitarna på rätt plats, så hände det en massa saker utanför spelplanen.

Jag har faktiskt fortfarande inte riktigt förstått vad som hände. Kanske min nyktra hjärna kan förstå det imorgon, men just idag är det nog kört. Men på något sätt lyckades jag ta mig ända till sjätteplats av nittionio, så något gjorde jag rätt. Musiken är den gamla hederliga klassiska Tetris-musiken som jag tror att nästan alla gamers och icke-gamers kan nynna på.

Jag fick i alla fall en tanke. Ni vet när poliser gör nykterhetskontroller kan det ju hända att de ber folk att gå på en rak linje eller räkna bakåt från 100, men mitt tips är att be dem spela en omgång Tetris istället.