Chat- och diskussionsprogrammet Discord fortsätter att växa i popularitet. Det finns både till mobil och desktop, och har blivit ett essentiellt hjälpmedel för många spelare i deras vardag. Det är ett bekvämt och lättanvänt sätt att snacka med sina kompisar och träffa nya spelare att spela tillsammans med. Det är smidigt att använda då du kan hoppa från din och dina kompisars egen server till en stor spelsidas server på en sekund, och ytterligare vidare till Splatoon-fansens server lika snabbt. Trots att du kan vara medlem på massor av servrar har du bara ett lösenord, en profilbild och ett namn. Fast man kan kan ändra sitt namn för varje server om man är medlem på om man vill. Att ansluta sig till en ny server behöver bara ta fem till tio sekunder. Klicka på en länk, tacka ja och sedan är det bara att kolla in vilka spännande typer det är som huserar på den nya servern.

En Discord-server fungerar som ett klassiskt forum – med olika trådar för olika ämnen – men kan om man vill också bjuda på kanaler för röstchatt. Det är ett utmärkt och lätthanterligt sätt att snacka med sina kompisar när man spelar spel som saknar röstchatt eller när man spelar på olika format. Perfekt när man spelar, Rocket League, Splatoon 2 eller Mario Kart 8 Deluxe med vännerna. Man måste vara medlem på servern för att kunna läsa meddelanden på servern, så ens meddelanden är inte ”offentliga” på samma samma sätt som de är på Twitter. Även om om vem som helst förstås får bli medlem på servern, och kan då läsa meddelandena. Discord kommer snart att integreras med Playstation, vilket gör att det kommer bli ännu enklare att samla ihop vänner och obekanta att spela och chatta med på Sonys maskiner.

Välkommen till vår server!

Player 1:s Discord-server är det bästa sättet att interagera och sällskapa med oss på Player 1-redaktionen. På vår Discord-server diskuterar vi inte bara spel, men film och TV, samlarfigurer, anime, litteratur och allt annat nördigt och popkulturellt. Vill du ge oss ris eller ros, fråga oss om något eller ge oss förslag på vad vi borde göra på sidan i framtiden är vår Discord-server det enklaste stället att göra det på. Vi jobbar hårt på att bibehålla en trevlig och säker stämning på vår server. Alla former av fanboy-strider och fanboy-påhopp är förbjudna. Har du aldrig testat att använda Discord förut är vår server är utmärkt ställe att börja på, för vi bjuder på seriösa diskussioner utan att man ska behöva känna sig utanför och ifrågasatt på grund av valet av spelmaskin eller sin spelsmak. Visst får man kritisera, både oss och spelindustrin, med då ska man kunna motivera sin kritik och inte bara skrika ut sin ilska över varandra. Kasta skit på varandra finns det andra ställen att göra det på, på vår server ska man känna sig säker och välkommen oavsett vem man är, och avsett hur stort eller litet ens intresse för spel är.

Hur kan vi göra sidan bättre? Vad borde vi skriva om i framtiden? Vill du kommentera någon av våra texter? Är du nyfiken på vad vi älskar för film, eller vill du ge oss ett anime-tips? Har du bättre koll på spelvärlden än oss och vill framföra din åsikt? Kom in på vår Discord-server så pratar vi om saken.