Spelindustrin är ofta en trasslig djungel där mängder med häftiga spel lanseras varje dag. Då kan det också vara svårt att veta vilka interaktiva äventyr du bör lägga dina värdefulla kronor och än mer värdefulla speltimmar på. Det är därför ni har mig. I ”Spelen att hålla koll på” tar jag en noggrann titt på spelveckan som kommer och plockar fram ett gäng titlar som jag tycker ni borde hålla lite extra koll på. Det kommer bli massiva AAA-släpp såväl som spel ni kanske inte ens visste existerade. Förhoppningsvis kommer ni klicka er vidare härifrån med aningen bättre koll på veckans spel än vad ni hade tidigare.

Här är spelen att hålla koll på under vecka 22.

Operation: Tango

Necromunda: Hired Gun

Lanseringsdatum: 1 juni
Format: 
Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC
Ungefärligt pris: 400 kronor

En blixtsnabb indie-FPS i samma spelvärld som Warhammer 40,000. Skapa din egen prisjägare och ge dig ut på explosiva och visuellt slående uppdrag. Dessutom får du ta med dig en stridsvan cyber-vovve, bara det räcker ju för att jag ska bli nyfiken.

Operation: Tango

Lanseringsdatum: 1 juni
Format: 
Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC
Ungefärligt pris: 200 kronor

Det krävs två för att klara uppdraget. Det är dags att ringa in en vän och singla slant om vem som hamnar bakom datorn och vem som ska ge sig ut i fältet. I Operation: Tango finns det två tydliga roller, hacker och agent, där de båda är beroende av varandra för att nå framgång. Sitter du dessutom med ett Playstation 5 och en Playstation Plus-prenumeration kan du plocka hem spelet utan extra kostnad så fort det lanseras. Sedan är det bara att bjuda in din mest pålitliga kompis och köra på.

Stonefly

Lanseringsdatum: 1 juni
Format: 
Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 200 kronor

Det avslappnande äventyrsspelet Stonefly kommer från inga mindre än Flight School Studio, utvecklarna bakom flipperspel- och dungeon crawler-hybriden Creature In The WellStonefly utspelar sig bland träknopparna och låter dig styra en rad olika insekter och lära känna spelets färgstarka ensemble.

The Magnificent Trufflepigs

Lanseringsdatum: 3 juni
Format: 
PC
Ungefärligt pris: 200 kronor

Ett handlingsdrivet äventyrsspel i förstaperson från en av utvecklarna bakom Everybody’s Gone To The Rapture. Andrew Crawshaw, en före detta designer vid The Chinese Room, har nu bildat nya spelstudion Thunkd som i veckan släpper sin premiärtitel The Magnificent Trufflepigs. Du spelar som Adam, en man som precis återvänt till sitt barndomshem i engelska Stanning. Väl där träffar han Beth, en kvinna som är i full färd med att söka upp en lokal skatt. Ganska snart blir det dock uppenbart att allt inte är riktigt som det verkar.

Griftlands

Lanseringsdatum: 4 juni
Format: 
Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Ungefärligt pris: 200 kronor

Ett sci-fi-inspirerat rogue-like korsat med ett kortspel, där har ni Griftlands. Spelet har sedan en tid tillbaka varit ute i en early access-skepnad, men släpps nu officiellt även till konsoler. Varje val du gör och varje kort du samlar kommer påverka hur rundan utvecklas, så välj klokt.

https://www.youtube.com/watch?v=G0CAVYrvP3g

KOLLA IN FÖRRA VECKANS SPELTIPS: Spelen att hålla koll på – vecka 21

Det här var vad jag hade att bjuda på denna vecka. Jag hoppas du hittat något som kan hålla dig sysselsatt under dagarna som kommer. Om inget annat kanske din backlog blivit några spel rikare, och ännu fler lär det bli nästa vecka.