Spelindustrin är ofta en trasslig djungel där mängder med häftiga spel lanseras varje dag. Då kan det också vara svårt att veta vilka interaktiva äventyr du bör lägga dina värdefulla kronor och än mer värdefulla speltimmar på. Det är därför ni har mig. I ”Spelen att hålla koll på” tar jag en noggrann titt på spelveckan som kommer och plockar fram ett gäng titlar som jag tycker ni borde hålla lite extra koll på. Det kommer bli massiva AAA-släpp såväl som spel ni kanske inte ens visste existerade. Förhoppningsvis kommer ni klicka er vidare härifrån med aningen bättre koll på veckans spel än vad ni hade tidigare.

Här är spelen att hålla koll på under vecka 21.

Beautiful Desolation

Biomutant

Lanseringsdatum: 25 maj
Format: 
Playstation 4, Xbox One, PC
Ungefärligt pris: 500-600 kronor

Biomutant beskrivs som ett actionrollspel i en öppen värld och en postapokalyptisk Kung Fu-fabel. Dessutom är samtliga av spelets karaktärer jättegulliga. Ni hör ju direkt varför detta är något att hålla koll på. Spelet är även det närmsta vi kommer en ordentlig AAA-lansering den här veckan, så är du sugen på detta kan det vara läge att titta till finanserna först. Är det kanske dags för Embracer Groups/THQ:s första stora egna hit?

King of Seas

Lanseringsdatum: 25 maj
Format: 
Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 200-250 kronor

Nästa spel på listan gav mig tydliga vibbar av det briljanta Sid Meier’s Pirates, och det krävs egentligen inte mycket mer för att jag ska vara såld. King of Seas är en piratsimulator och ett actionrollspel i en processuellt uppbyggd spelvärld. Med andra ord finns här mycket att gilla för oss som saknar bländande skatter och sjungande sjömän.

Weaving Tides

Lanseringsdatum: 27 maj
Format: 
Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 250 kronor

Det spelar egentligen ingen roll vad jag skriver om det här äventyret, jag kommer ändå inte göra spelet rättvisa. Ska jag likväl göra ett försök kan Weaving Tides förklaras som ett estetiskt läckert och klurigt äventyrsspel som utspelar sig i textilslöjdlärarens vildaste fantasi. Ja, jag hör också hur det låter. Lika bra ni bara klickar igång trailern nedan.

Beautiful Desolation

Lanseringsdatum: 28 maj
Format: 
Playstation 4, Nintendo Switch
Ungefärligt pris: 200 kronor

Här har vi ett spel som du mycket väl kan känna igen då det släpptes till PC redan i fjol, men nu kommer även Beatiful Desolation till konsoler. Spelet påminner starkt om klassiska rollspel såsom de två första delarna i Fallout-serien, men istället för radioaktiva amerikanska ödemarker utforskar vi här den afrikanska högteknologiska apokalypsen.

Long Ago: A Puzzle Tale

Lanseringsdatum: 28 maj
Format: 
Xbox One, Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 100 kronor

Ett avkopplande pusselspel med en tillhörande medeltida berättelse, färgsprakande vyer och vacker musik. Ta dig an hela 80 olika banor för att låsa upp nya delar av handlingen, eller bara luta dig tillbaka och lyssna på spelets ljuvliga soundtrack. Det här kan nog vara värt en hundring oavsett.

FÖRRA VECKANS TITLAR: Spelen att hålla koll på – vecka 20

Det här var vad jag hade att bjuda på denna vecka. Jag hoppas du hittat något som kan hålla dig sysselsatt under dagarna som kommer. Om inget annat kanske din backlog blivit några spel rikare, och ännu fler lär det bli nästa vecka.