Maj är en lurig månad, ena minuten är det strålande solsken och i nästa så haglar det. Att vistas utomhus en längre stund är ett spel med hög risk, kanske så klarar man sig, kanske kommer man hem plaskvåt direkt efter en regnskur. 

Tidigare i veckan bestämde jag mig för att nu får det vara bra, hemmastudier under ett helt år med att bara sitta i soffan får vara nog. Jag satte på mig träningsskorna och gav mig iväg på en liten löprunda. Otränad som jag var ville jag mest dö när jag kom hem och kände ingen större lust att ge mig ut igen. När jag senare städade min TV-bänk hittade jag ett mycket dammigt Wii U-fodral som visade sig vara Just Dance 4. Jag bestämde mig för att damma av det, likväl som mitt stackars Wii U som inte vare sig varit inkopplad i TV:n eller i väggen på år och dar. Jag letade upp nya batterier till den mycket döda Wii-kontrollen och startade upp konsolen.

Genast översköljdes jag av nostalgiska vågor när mitt lilla Wii U bootade upp, samt att jag blev lite smått orolig när fläkten drog igång med buller och bång. En framrotad burk med tryckluft-spray senare så lät mitt Wii U lite bättre, i alla fall inte som en rosslig jetmotor. Med träningsbyxorna på var jag redo för mitt första danspass på kanske ett år. 

Just Dance 4 kom ut 2012, något som absolut reflekteras i den lista av sånger som man kan dansa till. Några av mina favoriter är Call Me Maybe, Moves Like Jagger och What Makes You Beautiful. Tidiga 2010-tals sånger är alltid lika kul och trånsjukt att lyssna på, och jag kan låtsas i ett par minuter åt gången att jag är en liten tonåring utan några bekymmer.

LÄS MER OM MUSIK: Åtta år med musik från ID@Xbox

Just Dance 4 är som sagt lite gammalt men det hindrar inte spelet från att vara kul. Det finns lite över 40 sånger med varierande svårighetsgrader att dansa till, olika battle modes och en helt separat ”Just Sweat” som består av olika träningsprogram. Jag testade Just Sweat och det var jobbigt men kul. Det finns olika kategorier som har olika teman och sånger blandas med mer träningsinriktade övningar. Ena sektionen kan vara situps och nästa kan vara att dansa loss till Never Gonna Give You Up, för att sedan gå tillbaka till knäböj. Det är en utmärkt mix av nytta och nöje!

När vädret var opålitligt fanns mitt lilla Wii U där när jag behövde det. Risken finns dock att jag lämnar det till ett öde av damm igen om jag inte håller igång mitt dansande. Men vi får väl se när jag känner mig säckig nästa gång och det åter spritter av danslusta i benen.