Världen har alltid varit lite galen, men det senaste året har den bitvis varit mer ensam, kall och galen än någonsin. När det känns deppigt är dags att påminna sig om de små positiva saker som finns att finna överallt i spelvärlden. Här är några av de glädjeämnen som lyst upp vår vardag den senaste veckan!

Alexander Cederholm

Från och med i fredags har jag äntligen tagit ett komplett kliv in i den nya spelgenerationen. Nästan exakt ett halvår efter lansering kunde jag slutligen hämta upp och ta hem en sprillans ny Playstation 5. Efter att ha byggt en träsockel åt den har den nu en plats vid sidan av min TV-möbel som inte hade tillräckligt med yta för att husera denna våldsamt stora tekniska tingest. Jag har spenderat lite tid i helgen åt att bekanta mig med det nya användargränssnittet och låtit Astro Bots charm kittla mig både psykiskt och fysiskt genom den omtalade DualSense-kontrollen.

Jag känner även att vi kanske nådde en tröskel nu när det kommer till att vänta på konsoler. Jag känner flera som liksom mig beställde samma dag som lanseringsdatumet och priset blev slutgiltigt förra sensommaren. Nu har turen äntligen kommit till oss så om du beställde ungefär samtidigt så hoppas jag du också snart har en PS5 i ditt hem.

Martin Eriksson

Det var i april 2018 som jag backade mitt första spel någonsin på Kickstarter, i form av Street Fighter: The Miniatures Game. Jag skrev om det i en av mina allra första artiklar här på Player1. Det var meningen att brädspelet skulle dyka upp i mars 2019, men så blev det inte riktigt.

Att ett Kickstarter-projekt blir försenat är naturligtvis vardagsmat, men man skulle kunna skriva en bok om alla förseningar som det här spelet jag genomgått, i form av försenade Capcom-godkännande och fabriksbråk, och då har vi inte ens tagit oss fram till coronaepedimin ännu.

I december 2020 lämnade äntligen mitt paket Kina och fem månader senare dök det äntligen ner en 12-kilos kartong Street Fighter-brädspel på min tröskel. Bland annat har paketet legat i två och en halv månad (!) i Tyskland innan det äntligen fick för sig att resa vidare norrut igen.

I spelets forum på nätet har backare slitit sitt hår i förtvivlan, men jag har hållit mig hyfsat lugn. Jag har trots allt inte träffat mina kompisar för någon spelkväll på över ett år nu, så även om spelet hade dykt upp tidigare hade det inte gjort så mycket. Nu gäller det bara att vi alla i gänget får oss två doser av vaccinet, och så ska vi förhoppningsvis träffas kring bordet i mitt vardagsrum för ett par omgångar Street Fighter i höst. Jag ser fram emot det!

Andreas Lennartsson

Sommaren 2017 bestämde jag mig för att på riktigt ta mig an Mass Effect-trilogin. Jag hade tidigare spelat det andra spelet i serien, men inget av de andra. Jag spelade Mass Effect och gillade det, jag spelade Mass Effect 2 igen och älskade det, jag startade Mass Effect 3 och… Stängde ner ganska fort. Jag vet inte riktigt vad det berodde på. Jag kanske bara var mätt på sci-fi för tillfället.

I helgen fattade jag till slut beslutet att köpa och ladda hem nya Mass Effect Legendary Edition och jisses vad det är trevligt att vara tillbaka. Samtidigt som jag har härliga nostalgiska känslor över att vara tillbaka i den här spelvärlden är jag spänd över att äntligen ta mig an Mass Effect 3 och avsluta Shepards resa till slut.

Melody Crichlow

Att hitta tillbaka till ett spel man bränt ut sig på, det är vad som gjort mig glad denna veckan. Det har nämligen inte bara hänt en gång utan två! Jag, som många andra, hakade raskt på Animal Crossing-trenden förra året. Tyvärr så brände jag ut mig helt på det och har sedan julen inte riktigt orkat plocka upp det igen.

Men så hände det, jag bestämde mig för att nollställa min ö helt och hållet. Istället gick jag in i en ny omgång med en tom ö. Kärleken blomstrade på nytt! Så nu sitter jag här igen med näsan i Animal Crossing och är nästan gladare denna gången än förra. Spelet har en tendens att låna ut lite lugn medans jag spelar. Vilket i mitt annars väldigt hektiska liv just nu, är en välkommen sak.

Vad gjorde dig glad den här veckan? Berätta direkt här i kommentarfältet eller på våra sociala medier!