Jag spelar inte om pengar och jag köper inte lotter. Man får en skön stund av spänning, men i slutändan är det enda man gör att bekosta andras vinster, och i längden är det alltid banken som vinner. Av samma anledning har jag hållit mig borta från Kickstarter. Här kan man prata om att köpa grisen i säcken. Jag köper mest bara spel som skribenter som jag litar på har recenserat eller vänner har rekommenderat, och att betala för saker som inte ens existerar ännu är inget för mig.

Men vi har alla en sweet spot, och om någon trycker på den är vi fullständigt försvarslösa. Jag älskar Street Fighter och jag älskar brädspel, och Street Fighter: The Miniatures Game ser för bra ut för att vara sant. Och då pratar jag inte ens om hur spelet fungerar, för jag har varit upptagen med att betrakta de fantastiska samlarfigurerna som man spelar med.

Låt oss ta det från början. Street Fighter: The Miniatures Game återskapar striderna från den klassiska fightingserien som brädspel. TV-spelet är förstås fortfarande bäst på att vara TV-spelet, så brädspelet måste bjuda på något annat och det gör det. Förutom en mot en matcher, som i TV-spelet, får vi här spela två mot två eller tre mot tre matcher, eller sex spelare alla mot alla. Dessutom finns ett speciellt bossläge, där tre spelare tillsammans ger sig på en extra kraftfull boss. Varje karaktär i spelet kommer med en snygg figur av amiibo-typ och en unik kortlek om fyrtio illustrerade kort.

Det finns tre olika paket att välja mellan. För 80 dollar får du vaniljpaketet med åtta kämpar. För 140 dollar får du även bossläget samt alla stretch goals-kämpar, vilket i dagsläget innebär 17 kämpar allt som allt. Och för det saftiga priset av 280 dollar får du det kompletta storpaketet med alla vaniljkämparna, alla stretch goals-kämparna och alla expansionskämparna, vilket i dagsläget innebär sammanlagt 33 kämpar. Du kan också kombinera något av de två billigare paketen med en eller flera av expansionspaketen om fyra kämpar i varje för 40 dollar per paket.

Varför man skulle välja vaniljutgåvan förstår jag inte. I och med att ingen vet om spelet verkligen är roligt att spela eller inte så måste den enda anledningen att satsa sina pengar vara att man är besatt av brädspel och Street Fighter. Ger man sig in i ett sådant här vansinnesprojet är det väl allt eller inget som gäller? Nu är två och ett halvt tusen mycket pengar för ett brädspel, men med tanke på att man får minst 33 stora och snygga figurer och över tusen kort med tjusiga bilder från Capcoms illustratörer för pengarna, så är det svårt att påstå att Street Fighter: The Miniatures Game släpps för överpris.

För en person som jag som samlar på Street Fighter-muggar och köper Street Fighter-konstböcker känns inte tanken på 33 samlarfigurer snygga som amiibos för under hundralappen styck som ett dåligt köp. Då TV-spelen som jag älskar så mycket egentligen går alldeles för snabbt för mig så kommer ett brädspel att göra att jag får chansen att faktiskt tänka igenom vad jag ska göra och kanske för en gångs skulle sätta en combo.

LÄS MER OM FIGHTINGSPEL: Dragon Ball FighterZ 

Målet är även att det senare ska komma kompatibla spel baserade på Mortal Kombat och Dragon Ball och andra fiktiva världar. Med tanke på att spelen ska ha samma regler kommer man alltså att kunna blanda karaktärer från de olika spelen och låta de kämpa mot varandra. Det här med att blanda olika varumärken är dock en känslig fråga och spelskaparna får egentligen inte prata om andra licenser medan de gör reklam för Street Fighter, vilket skapat en hel del munterhet i kommentarfälten när spelskaparna försöker tala klarspråk och inte tala klarspråk på samma gång.

Det har varit intressant att följa en Kickstarter-kampanj på nära håll för första gången. Det märks att man har lärt sig hur en kampanj ska skötas, för vi har fått ständiga uppdateringar med nya bilder och information, frågor-och-svar-sessioner, enkäter om innehållet i spelet, ett flertal videor med gameplay och så vidare.

LÄS MER OM UDDA BRÄDSPEL: The Thing

En stor del av underhållningsvärdet i kampanjen kommer av att skaparen till Street Fighter: The Miniatures Game är den kände Youtube-personligheten Angry Joe, och alla som känner till den charmige killen vet att han verkligen kan snacka. Det är fascinerande att vi är tillbaka på marknadsplatsen på torget igen, där en karismatisk säljare lockar till sig sina kunder med sina ord, sin karisma och sitt kroppsspråk för att sälja något vi egentligen inte behöver, men som vi inte kan låta bli att köpa.

Skulle du köpa en begagnad bil av denna man?

Så hur mycket är egentligen glans och hur mycket är faktiskt ett spel som jag kommer att lägga många timmar på i framtiden? Den stora frågan med fightingspel är förstås balansen. Kan Joe och hans samarbetspartner på Jasco Games balansera nästan 40 olika kämpar med olika kortlekar med en massa skiftande förmågor mot varandra? Köper jag plastfigurerna i säcken och allt jag får på posten, om ett år eller så, är en stor, tung kartong som kommer att samla damm i garderoben? Eller kommer detta Kickstarter-exklusiva spel att bjuda på nöje i flera år framöver? Ibland måste man öppna plånboken, chansa och köpa en lott trots allt.