Jag brukar inte ge nyårslöften. Mest för att nyårslöften känns som något det är meningen att man ska bryta snarare än någonting man ska hålla. Men för 2018 har jag ett stort projekt: under året ska jag inte köpa ett enda spel!

Jag är en notorisk spelköpare. Jag är inte en sådan som köper spel på dag ett; det är för dyrt och jag gillar inte stressen när mängder av spelare på Twitter och på spelsidorna ska försöka slå varandra i att klara samma spel så snabbt som möjligt. Men digitala reor! Loppis! Tradera! Det är min melodi! Förra året tror jag att jag köpte ett spel på varje rea som Playstation Store hade och då har de ändå en rea minst varannan vecka.

LÄS MER: Min backlog ger mig skamkänslor

Jag köper mest bara spel som skribenter som jag litar på rekommenderar eller som vänner har tipsat om, men med tanke på alla bra spel som släpps hela tiden så blir det ändå massor av spel, floder av spel, och ja… Jag hinner ju inte spela alla spel. Jag hinner inte spela 10% av alla spel jag köper, så det är dags att trycka på paus nu, det är dags att trycka på stopp.

2018 ska jag göra det som alla pratar om, men som ingen gör: jag ska enbart fokusera på att gå igenom backloggen. Jag inledde året med en grundlig inventering av hela min spelsamling, så väl den fysiska som den digitala. Det blev fler spel än jag är redo att erkänna, men jag valde ut de hundra klassiker, bortglömda pärlor och kultspel som jag är mest intresserad av att spela (det fanns inte ett enda spel i samlingen som jag inte var intresserad av att spela).

LÄS MER: Varför jag har tråkiga spel i min backlogg

Tanken är att jag ska spela tre spel samtidigt. Så utformningn av den utvalda listan är baserad på två saker: vilka spel jag är allra mest sugen på förstås, men också så att jag ska undvika att spela flera spel av samma genre samtidigt. När jag klarat ett rollspel tar jag nästa rollspel på listan och så vidare.

backlogg

För en person med koncentrationssvårigheter, som jag, är det svårt att göra även roliga saker, då jag alltid lockas iväg av något annat, men nu har jag gett mig tusan på att klara Horizon Zero Dawn och Halo 4 innan jag börjar med något annat spel.

LÄS MER: Hjälp mig planera mitt spelande

För nu är det dags. Dags att fokusera på det viktiga. Dags att spela alla spännande klassiker som jag missat, alla efterlängtade uppföljare jag aldrig haft tid för och en och annan remaster och remake av ett favoritspel som jag velat uppleva igen.  I slutet av året kommer backloggen min fortfarande att vara gigantisk, men förhoppningsvis en smula mindre gigantisk än när året började i alla fall.