Vad passar bättre att lyssna, spela och sjunga tillsammans med en vän än optimistiskt laddade Pollyanna från Earthbound Beginnings, känd som Mother i Japan. Inget fick min dag så upplyft och bättre än när jag en helg för några år sen jammade på denna melodi med en kompis när jag tampades med den mest påstridiga och ihållande huvudvärk jag någonsin upplevt. I takt med musiken lättade även det onda och det gör att jag alltid kommer minnas Pollyanna med glädje.

FÖRRA VECKANS SPELMELODI: –> LÄNK HÄR <—

Låten anses vara huvudtemat till Earthbound-serien. Den återvänder även i uppföljaren på SNES (Mother 2 i Japan) när man vandrar genom Ness hus men då i en mycket mer dyster eller mysig tappning, beroende på vilket humör man är på. Låten är komponerad av Keiichi Suzuki and Hirokazu Tanaka. Versionen jag vill att vi skall lägga extra fokus på är den variant som är en officiell remaster, komplett med låttext och framförd av Catherine Warwick.

Texten refererar till novellen Pollyanna där man får följa den alltid optimistiskt lagda Pollyanna Whittier. Det är en feel good-låt av stora mått och lyckas samtidigt vara oerhört emotionell i sitt sammanhang.

Lyssna nu på denna version av underbara Pollyanna (I Believe in You) från Eartbound! Videon i sig är inte fy skam heller som förövrigt även innehåller lite av låten Eight Melodies också. Mycket nöje och ha fortsatt skön onsdag!

https://youtu.be/2w6siYk_Ge0

Originalversionen från Mother/Earthbound Beginnings på NES.

Den lite mer lugna versionen från Eathbound/Mother 2 på SNES.

Superfin och mysig jubileumsvideo som använder Catherine Warwick-versionen av @saganyee