Spelindustrin är ofta en trasslig djungel där mängder med häftiga spel lanseras varje dag. Då kan det också vara svårt att veta vilka interaktiva äventyr du bör lägga dina värdefulla kronor och än mer värdefulla speltimmar på. Det är därför ni har mig. I ”Spelen att hålla koll på” tar jag en noggrann titt på spelveckan som kommer och plockar fram ett gäng titlar som jag tycker ni borde hålla lite extra koll på. Det kommer bli massiva AAA-släpp såväl som spel ni kanske inte ens visste existerade. Förhoppningsvis kommer ni klicka er vidare härifrån med aningen bättre koll på veckans spel än vad ni hade tidigare.

Här är spelen att hålla koll på under vecka 20.

Aerial_Knight’s Never Yield

Aerial_Knight’s Never Yield

Lanseringsdatum: 19 maj
Format: 
Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 120 kronor

Om du, som jag, spenderade en rejäl bit av 2011 med att slå kompisarnas rekord i Temple Run kan det här vara något för dig. Aerial_Knight’s Never Yield är ett sidrullande äventyr med tydliga influenser från endless runner-genren. Spelet äger rum i ett Tokyo-inspirerat och futuristiskt Detroit där vår hjälte Wally måste springa, hoppa och glida för att undvika sina fiender. Det hela tar dessutom inte mer än ett par timmar att klara av, förutsatt att du bara spelar igenom det en gång vill säga.

Just Die Already

Lanseringsdatum: 20 maj
Format: 
Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 150 kronor

Några av de hjärnor som hjälpte till att koka ihop Goat Simulator skapade en egen studio, DoubleMoose Games, i Skövde och har nu gjort ett spel om pensionärer som kastats ut från ålderdomshemmet och SOM försöker överleva i en minst sagt kaotisk spelvärld. Ni hör ju vart det här är påväg. Gör ditt bästa för att överleva i en värld som mest väntar på att du ska dö. Lycka till!

The Wild at Heart

Lanseringsdatum: 20 maj
Format: 
Xbox One, Xbox Series X/S, PC
Ungefärligt pris: 250 kronor

Ett magiskt läckert sagoboksäventyr i ett undangömt rike. I det oerhört charmiga The Wild at Heart får du möjligheten att utforska den djupa skogen, bekanta dig med magiska varelser, samla material och uppgradera din utrustning för att kunna ta dig an skogens mer fientliga inneboende. Vi skrev om det förra året.

Miitopia

Lanseringsdatum: 21 maj
Format: 
Nintendo Switch
Ungefärligt pris: 500 kronor

Spelet där verkligen alla får vara med. Miitopia släpptes ursprungligen till Nintendo 3DS under 2017 och kommer nu i en förädlad version till Nintendos nyaste spelmaskin. Ge dig ut på ett väldigt anpassningsbart och lättsamt rollspelsäventyr där berättelsens rollista helt består av dina och dina vänners egna Mii-karaktärer. Frågan är bara vem av dina kompisar som kommer visa sig vara den onde härskaren?

KOLLA IN FÖRRA VECKANS GULDKORN: Spelen att hålla koll på – vecka 19

Det här var vad jag hade att bjuda på denna vecka. Jag hoppas du hittat något som kan hålla dig sysselsatt under dagarna som kommer. Om inget annat kanske din backlog blivit några spel rikare, och ännu fler lär det bli nästa vecka.