Världen har alltid varit lite galen, men det senaste året har den bitvis varit mer ensam, kall och galen än någonsin. När det känns deppigt är dags att påminna sig om de små positiva saker som finns att finna överallt i spelvärlden. Här är några av de glädjeämnen som lyst upp vår vardag den senaste veckan!

Alexander Cederholm

Mot slutet av veckan nåddes jag av två stycken positiva nyheter, nämligen att två spel som jag väntat på kommer att lanseras i juni! Först ut har vi fotografispelet Umurangi Generations som äntligen får sin Switch-version. Så nu kan även jag utforska detta spännande spel som jag hörde så mycket gott om i slutet av 2020. Ni kan läsa mer om spelet här och det kan hittas på Nintendo E-shop den femte juni.

Ett annat spel som jag faktiskt började spela på iPad är Thatgamecompanys Sky. Spelföretaget som i helgen fyllde 15 år är tydligen redo att släppa Sky på Switch nästa månad. Detta kom lite mer som en överraskning då jag trodde en konsolversion var lagd på is eller knappt tänkbar längre. Nu ser jag fram emot att få slutföra det jag påbörjade för sådär två år sen.

Martin Eriksson

Jag tänkte egentligen börja spela Mass Effect: Andromeda samma dag som som Mass Effect Legendary Edition släpptes – för sån är jag – men istället tog jag beslutet att inte börja spela något nytt spel innan jag klarat alla spel som jag för tillfället håller på att spela. Det inkluderar evighetsspelen Civilization VI och The Sims 4, som jag tänker ”klara” i den bemärkelsen att jag kommer att spela dem tills jag känner att jag är redo att skriva en recension av dem.

Så istället för yttre rymden har jag i veckan återvänt till Civilization VI igen. Tyvärr fungerade inte Epic Game Stores cloud save lika bra som Steams cloud saves har fungerat i alla spel, så jag fick börja om med en ny civilisation. Men med tanke på att det var tio månader sedan jag spelade spelet så var mina minnen av hur spelet fungerar rätt grumliga. Så det var rätt skönt att inte behöva kasta sig in i den moderna hetluften när alla åtta civilisationer är i hugget på varandra, utan den franska drottningen och jag fick grunda Paris som vår första stad och slåss mot barbarer i lugn och ro innan allvaret började på riktigt igen.

Andreas Lennartsson

Jag har spelat Fallout 76 till och från sedan spelet släpptes i slutet av 2018, detta trots titelns många (verkligen många) snedsteg och fallgropar. Jag skulle nog gissa att jag har ett par hundra timmar i Appalachias ödemarker och hoppar in än idag för att ge mig ut på nya äventyr. En aspekt jag alltid stört mig på har dock varit nödvändigheten att äta och dricka för att undvika negativa effekter i spelet. Ni kan därför tänka er min glädje och lättnad när jag i veckan insåg att den delen av spelet blivit rejält omarbetad. Numera är de negativa effekterna bortplockade, vilket innebär att jag kan låta alla behovsmätare vara utan att min karaktär blir sämre. Skulle jag likväl bestämma mig för att tillaga en deathclaw-stek eller en glowing mushroom-soppa blir jag översköljd av positiva effekter. Det hela bildar ett system där jag uppmuntras till att äta och dricka men det är inte längre något tvång, något som gör ett redan trevligt spel ännu lite bättre.

Robin Molin

Jag har sett fram emot den västerländska releasen av NieR Reincarnation ett bra tag nu och bara för några dagar sedan dök det upp på Play Store. Visserligen bara i formen av en registrering så det laddas ner när det väl släpps men ändå kul att se. Aldrig tidigare har jag spelat på telefonen men det ser ut som att jag kommer få göra ett undantag här.

Jag ser även fram emot att få ta mig an Mass Effect Legendary Edition. Jag satt som klistrad vid TV:n när originaltrilogin släpptes på Xbox 360 och det ska bli spännande att spela igenom den igen på den nyare konsolgeneration.

 

Vad gjorde dig glad den här veckan? Berätta direkt här i kommentarfältet eller på våra sociala medier!