Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Nästa Xbox har inget VR-fokus
Den som hoppades på att nästa Xbox-konsol skulle lanseras med ett imponerande VR-paket vid sidan av får nog tänka om. Via en intervju med Stevior säger nämligen Microsofts Phil Spencer att nästa Xbox inte kommer fokusera på virtuell verklighet. Phil menar på att konsumenterna inte efterfrågar VR till Xbox Scarlett. Men han utesluter heller  inte att det kommer längre fram, bara att det absolut inte är något fokus på VR.  Nyheten!

Vackra Gris finns nu förädlat till Playstation 4
Det kritikerrosade plattformsspelet där du återställer färgen i den vackra världen släpptes tidigare i veckan till Playstation 4. Denna version av Gris har dessutom högre upplösning och en gömd hyllning till Playstation. Detta skriver Playstation-bloggen.

Death Stranding får äntligen större text
Något som varit ett tämligen vanligt klagomål när det släppts nya spel är att texten i spelet varit på tok för liten. Tyvärr lider Kojimas vattendelare Death Stranding av samma problem. Nu meddelar dock utvecklarna att en kommande uppdatering kommer låta oss ändra spelets textstorlek. Uppdateringen planeras rulla ut i mitten av december.

Facebook köper Beat Saber-studion
I veckan avslöjade Facebook att man införskaffat Beat Games, studion bakom det omtyckta Beat Saber, och att utvecklarna blir en del av Oculus Studios. Det kommer dock inte innebära några större förändringar för själva Beat Saber. Spelet kommer fortfarande stödjas till alla kompatibla plattformar. Alla planerade uppdateringar kommer också att släppas. Såsom 360-gradiga banor och ny musik. Nyheten!

Mer shopping – Codemaster köper studion bakom Project Cars
Det är fullt möjligt att även spelindustrin haft ”black friday”-rea i veckan som gått. I vilket fall har bilspelsjätten Codemasters (Dirt-serien och Formula 1-spelen) köpt upp Slightly Mad Studios. Affären innebär att Codemasters nu även har fulla rättigheter till bland annat Project Cars-serien. Detta meddelar utvecklarna själva via sin hemsida.

MER FRÅN CODEMASTERS: F1 2019

Decembers prenumerationsspel är avslöjade
En av månadens höjdpunkter är äntligen här! Månadens gratisspel till Playstation 4 och Xbox One har avslöjats och erbjuder en uppsjö av blandat innehåll. Till Playstation 4 hittar vi parkour-skjutaren Titanfall 2 samt Monster Energy Supercross. Till Xbox kommer vi kunna avnjuta Insane Robots, Jurassic World Evolution, Toy Story 3 och slutligen Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate HD.

Utvecklarversioner av Playstation 5 dyker upp på internet igen
Ja, ni vet konsolen som ingen trodde kunde vara på riktigt när det dök upp konceptbilder. Nu har det däremot florerat en riktig bild på två av de här konsolerna, utvecklarversioner skall tilläggas. Och de ser precis ut som på konceptbilderna. Det finns dock inget som tyder på att den slutgiltiga produkten kommer se ut såhär, även om det är kul att spekulera i eventuella likheter. Nyheten!

 


Arise – 3 december
Följ en enkel man genom en bisarr värld. Släpps till Playstation 4.

Blair Witch – 3 december
De skräckinjagande filmkamerorna breddar sitt perspektiv. Släpps nu till Playstation 4.

Halo: Reach – 3 december
Ett av de mest omtyckta Halo-spelen kommer till din dator. Släpps nu till PC.

Life is Strange 2: Episode 5 – 3 december
Nästa del i den omtyckta sagan. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

HÅLL KOLL PÅ RESTEN AV ÅRET: Lanseringslista 2019

Neverwinter Nights: Enhanced Edition  3 december
Biowares gamla rollspel släpps i förädlad utgåva. Släpps till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch.

Alien: Isolation – 3 december
Ingenstans är säkert. Släpps nu till Nintendo Switch.

Darksiders Genesis – 5 december
En ny riktning för den etablerad spelserien. Släpps till Google Stadia och PC.

Ancestors: The Humankind Odyssey – 6 december
Historien om människans utveckling kommer till konsoler. Släpps nu till Playstation 4 och Xbox One.

Assassin’s Creed: The Rebel Collection – 6 December
Två upproriska delar av serien kommer till en ny plattform. Släpps till Nintendo Switch.


Veckans jump scare
För tusan, Alanah Pearce. Det var troligtvis många inom spelkretsen som satte kaffet i halsen och började planera live-scheman till höger och vänster innan de insåg att nedanstående tweet inte riktigt stämmer. Tack och lov har vi och världens alla spelmakare aningen längre tid på sig innan något förväntas visas upp på världens största spelmässa.

Veckans crossover
Vi vet inte vad ni tror, men nog känns inte Monster Energy Gaming Universe som en lika avlägsen tanke som tidigare. Vad sägs om att ta kontroll över Sam Porter Bridges när han försöker ta sig till den absoluta eliten i Supercross-mästerskapet?

Veckans kroppsbyte
Vi vet inte riktigt vad som ska sägas om detta mer än att den ansvariga möjligen sitter med lite för mycket fritid. Kanske kan vi ta det hela ett steg längre och få ett helt nytt spel där vi ger oss ut på äventyr med Batwoman och Catman?

MER BATMAN: Speciella stunder: Din bästa värsta vän i Batman: Arkham Knight

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!