4 minuter lästid

Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer även belysa allt från roliga tweets till hjärtevärmande historier och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Nintendo köper Luigi’s Mansion 3-studion
Den kanadensiska spelstudion Next Level Games har vid flera tillfällen samarbetat med Nintendo och deras exklusiva spelserier. Studion ligger bland annat bakom det strålande Super Mario Strikers, Wii-versionen av Punch Out!! och nu senast det spöklika Luigi’s Mansion 3. Nu bekräftar Nintendo att de köper studion som officiellt blir en del av den japanska speljätten. Det kvarstår fortfarande ett par detaljer innan affären blir helt klar, men vi kan likväl börja hålla alla tummar och tår för att Mario snart tar ännu en tur till fotbollsplanen.

The Elder Scrolls ryktas få Netflix-behandling
Med spel som Skyrim och Oblivion är The Elder Scrolls en av världens mest populära spelserier, och nu verkar det som att även TV-tittare snart kommer få ta del av de fantastiska världarna. Det är GameRant, via TV- och film-insidern Daniel Richtman, som skriver att Netflix undersöker möjligheterna att utforma spelseriens egna Netflix-serie. Enligt Richtman vill Netflix att serien ska bli lika populär som monstersuccén The Witcher, som också den är baserad på en spelserie. Frågan är bara vem som ska spela huvudrollen? Och kommer de första tre avsnitten bara handla om när vi skapar vår karaktär?

LÄS MER: Skyrims många Kodak Moments

Nya bilder från Uncharted-filmen
Jag lovar att vi snart kommer kunna sluta läsa om produktionen av Nathan Drakes filmatisering och istället börja prata om hur medelmåttig Uncharted-filmen var, men tills dess har vi ett gäng nya bilder att kika på. Själva bilderna berättar egentligen inte så mycket om filmens handling, men för den som ser fram emot Nathans nya äventyr kan dessa möjligen stilla suget något. Uncharted har en planerad biopremiär den 16 juli.

Outriders försenas och får gratis demo
När någon frågar mig om jag vill ha den bra eller dåliga nyheten först så väljer jag alltid den dåliga. På så vis finns det en chans att jag avslutar samtalet på gott humör. Denna strategin verkar inte utvecklarna bakom det kommande Outriders använda sig av då de inledde sin senaste uppdatering med att berätta om att spelet kommer få ett gratis demo. Demot kommer finnas tillgängligt från och med den 25 februari och låter dig testa spelets inledning utan någon som helst investering. Tyvärr fortsätter de inlägget med att informera att spelet fått en nytt lanseringsdatum. Förutsatt att det hela inte är något konstigt skämt ska Outriders nu släppas den 1 april.

Här är månadens spel för Playstation Plus och Xbox Live Gold
Nytt år innebär dessutom ny månad, och i skrivande stund är de flesta gratisspelen som hängde med årets första månad tillgängliga för alla prenumeranter. För dig med Playstation Plus blir det mängder med äventyr både över och under ytan genom Shadow of the Tomb Raider, Greedfall samt Maneater. Den sistnämnda gäller dock endast Playstation 5-versionen av spelet, alltså blir det inget människoätande för Playstation 4-ägare. Detta skriver Playstation-bloggen. Även Xbox Live Gold-prenumeranter har spännande färder framför sig tack vare läskiga Little Nightmares och klassiska Dead Rising samt The King of Fighters XIII och slagkraftiga Breakdown. Detta meddelar Xbox Wire.

Ruggiga The Medium får långt spelklipp
Årets första, mer eller mindre, storspel närmar sig och under veckan fick vi kolla in ett längre spelklipp från det Xbox-exklusiva The Medium. I klippet får vi se hur vår huvudkaraktär utforskar dubbla dimensioner, något som gestaltas läckert via en delad skärm. The Medium släpps redan den 28 januari till Xbox Series X/S och PC. Dessutom kommer spelet finnas tillgängligt direkt vid lansering via Xbox Game Pass. Du hittar spelklippet här nedan.

Five Nights at Freddy’s: Core Collection – 12 januari
Alla sömnlösa nätter i en och samma förpackning. Släpps till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch.

Down in Bermuda – 14 januari
Fly från tidsbubblan genom att lösa kluriga pussel. Släpps till Xbox One, Nintendo Switch, iOS och PC.

KOLLA IN ÅRETS SPELSLÄPP: Lanseringslista 2021

MXGP 2020 – 14 januari
Starta den marginellt mer högupplösta motorn. Släpps nu till Playstation 5.

Scott Pilgrim vs. the World: The Game – Complete Edition – 14 januari.
Det förlorade spelet återvänder. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Google Stadia och PC.

Veckans dubbelbokning
Nyhetsveckan har såklart handlat om USA och deras minst sagt speciella president. Några av de senaste rubrikerna berättar om hur den omtalade Donald Trump inte planerar medverka när landets nästa president svärs in. Vid första anblick kanske detta låter märkligt. Nog bör väl den sittande presidenten vara närvarande när den nya tillträder? Sen kom såklart den uppenbara förklaringen.

Veckans IKEA
En shoppingtur till möbelvaruhuset IKEA är knappast någon sprudlande upplevelse i vanliga fall, men den kan bli bra mycket jobbigare ifall du letar efter en möbel till din splitternya Playstation 5 eller Xbox Series X och har glömt mäta konsolerna i förväg. Tack vare Ingvar Kamprads (nåväl, kanske någon av hans anställdas) insats är detta dock inte längre ett problem. Nu är det bara att plocka någon av kartongkonsolerna och utvärdera TV-möbler så länge du orkar.

Xbox or PlayStation? IKEA’s got you covered.

LÄS MER: Adaptiva avtryckare – gimmick eller evolution?

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!