Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.


Xbox Series X är nästa generation från Microsoft
Som en blixt från klar himmel inledde Geoff Keighley sin årliga spelgala med att avslöja både namn och form på nästa Xbox-konsol. Det som fram tills nu endast varit känt som Project Scarlett har fått det officiella namnet Xbox Series X. Med en prestanda som är flera gånger mäktigare än föregångaren Xbox One X kommer den kylskåpsformade konsolen ta julhandeln 2020 med storm. För fler tekniska godsaker kan du klicka in på konsolens officiella avslöjande. Dessutom fick vi slå en kik på hur spel till konsolen kan tänkas se ut, detta genom avslöjandet av Senua’s Saga: Hellblade II. Spelet blir en uppföljare till 2017 års Hellblade: Senua’s Sacrifice och släpps i samband med den nya konsolens lansering.

Vargen lever igen – The Wolf Among Us 2 avslöjas på nytt
Vi kan inte vara riktigt säkra på vad vi bör vänta oss från det nyligen återupplivade Telltale Studios, men en sak som är säker är att företagets alla rättigheter fortfarande ligger till förfogande för de nya ägarna. En av dessa är The Wolf Among Us som var påväg att få en uppföljare innan studion stängdes igen, och nu verkar den sagofyllda berättelsen likväl få en uppföljare. Vi vet inte när The Wolf Among Us 2 beräknas vara klart, men spelet är under utveckling. Du ser en trailer för spelet här.

LÄS VÅRA RECENSIONER: Pilgrim: Faith as a Weapon

Ghost of Tsushima släpps till sommaren
Något som inte var lika oväntat under The Game Awards 2019 var en uppdatering kring det Playstation-exklusiva Ghost of Tsushima. Det har spekulerats friskt kring huruvida spelet faktiskt tillhör denna eller nästa konsolgeneration, men nu vet vi att titeln blir ett av de sista storspelen till Playstation 4 när det lanseras sommaren 2020. Tillsammans med avslöjandet fick vi ta del av en rykande färsk trailer som du ser här nedan.

Det första officiella Playstation 5-spelet heter Godfall
Det var inte bara Microsofts kommande generation som gjorde väsen av sig under årets Game Awards. Det kommande Godfall från utvecklarna Counterplay (Borderlands-studion Gearbox agerar utgivare) blir nämligen det första officiella spelet som avslöjas till Playstation 5. Godfall beskrivs som en looter-slasher som du kan spela själv eller med andra och släpps till Playstation 5 och PC under slutet av 2020. Du hittar premiärtrailern här.

Weird West är premiärprojektet från Dishonored-skaparna Wolfeye Studios
Den nybildade studion Wolfeye Studion består av veteraner från spel som Dishonored och Prey, och nu vet vi lite mer om deras kommande premiärspel. Weird West är ett actionrollspel som tar plats i en mörk version av vilda västern. Vi vet i nuläget inte när spelet planeras komma ut. Vill du få koll på precis allt som avslöjades under årets Game Awards har Kotaku sammanställt en solid lista.

Här är vinnarna från The Game Awards 2019
Tro det eller ej, men det delades faktiskt ut en hel del priser under veckans spelgala. Vinnaren av det prestigefyllda Game of the Year blev det oförlåtliga Sekiro: Shadows Die Twice som även fick pris för årets actionäventyr. Vattendelaren Death Stranding tog hem priset för såväl bäst musik som bäst ”game direction”. En annan stor vinnare blev rollspelet Disco Elysium som vann pris för bästa rollspel, bästa indie-spel och bästa berättande. Vill du läsa om alla vinnare kan du klicka in på galans hemsida.

Minecraft får cross-play för Playstation 4
Om du ofta spelar Minecraft via din Playstation 4 har jag goda nyheter till dig. Åtminstone om du har en massa pixliga kompisar på andra plattformar. Det är nämligen så att den nya Bedrock-versionen av spelet låter dig bygga och bo tillsammans med spelare på Xbox One, Nintendo Switch, PC och mobil, något som tidigare inte varit möjligt hos Playstation-sidan. Detta meddelas via spelets egen hemsida.

https://www.youtube.com/watch?v=mJKoASmD_mo&feature=emb_title

Ett nytt Bioshock är under utveckling
Under veckan som gått meddelade storföretaget 2K att ett nytt Bioshock är under utveckling, även om det är flera år från att vara klart. Enligt Kotaku har projektet varit i rullning ända sedan 2015 under olika konstellationer. Detta försök till att utveckla ett nytt Bioshock-spel leds av den nybildade studion Cloud Chamber. I nuläget finns det ingen uppskattning kring när spelet beräknas vara redo.

MER BIOSHOCK: När spel tar ton: Bioshock Infinite

Resident Evil 3 får remake nästa år
Förra veckan tittade vi i spåkulan och gissade (på goda grunder) att den beryktade nyversionen av Resident Evil 3 skulle dyka upp under veckans State of Play, och nog fick vi rätt. Spelet släpps den 3 april tillsammans med det asymmetriska multiplayer-spelet Resident Evil Resistance. Du ser en hårresande trailer här nedan. Du hittar dessutom allt annat som avslöjades under veckans State of Play här.

Bayonetta och Vanquish slås ihop i skinande remaster
Två guldklimpar från veteranerna Platinum Games får lite kärlek i ett kommande paket. Det handlar om spelen Bayonetta och Vanquish som slås ihop i en fin 10-årspresent. Samlingen släpps till Playstation 4 och sägs lyfta upp spelen till 60 bildrutor i sekunden samt 4K-upplösning. Eftersom paketet firar spelens 10-årsjubileum får vi anta att samlingen beräknas släppas under nästa år.

https://www.youtube.com/watch?v=-5nE_xnAnqY&feature=emb_title

Playstation-exklusiva MLB The Show vidgar sina vyer
Den högklassiga baseball-serien MLB The Show har länge utvecklats av Sony San Diego vilket också inneburit att spelen varit exklusiva för Playstation-sidan. Men som en följd av ett nytt avtal med MLB är detta inte längre fallet. Sony kommer få fortsatt förtroende med ligans licens och kommer utveckla spelen, men från och med 2021 kommer spelserien släppas till plattformar utöver Playstation. Detta blir även första gången en av Sonys egna studios utvecklar spel för andra plattformar än Playstation.

Axiom Verge 2 är under utveckling – släpps nästa år
Det omtyckta Axiom Verge från 2015 är påväg att få en uppföljare, detta meddelades under veckans Indie World-program från Nintendo. Axiom Verge 2 planeras släppas till Nintendo Switch under hösten 2020, men skaparen Tom Happ har meddelat att även andra plattformar kan bli aktuella längre fram. Detta skriver Eurogamer.

Bredda din atletiska arsenal i Sports Story
För ett par år sedan charmades världen av det pixliga sport-rollspelet Golf Story och nu är det dags att vidga dina vyer. Uppföljaren Sports Story verkar fortsätta på samma spår men med en mer mångsidig huvudkaraktär. Spelet sägs lanseras till Nintendo Switch i mitten av 2020. Du ser en mysig trailer på spelet här nedan. Annat smått och gott som Nintendo avslöjade under veckan hittar du här.


Untitled Goose Game – 17 december
Gåsen är lös. Släpps nu till Playstation 4 och Xbox One.

Wattam – 17 december
Återupptäck det vardagligt vackra. Släpps till Playstation 4 och PC.


Veckans kylskåp
Xbox One var en VHS-spelare, men Xbox Series X siktar högre än så. Det var inte särskilt längesedan vi skrev om hygienartiklar från spelföretaget, utifrån det känns väl inte vitvaror jättelångt bort?

Veckans rambo
Jag vet att denna är billig, men utseendet på den kommande Xbox Series X har verkligen öppnat dörren för en hel drös med underhållande bilder. Jag undrar om det var det här Phil Spencer menade när han skrev att konsolen fått hänga med hem över helgen?

Veckans budgetreklam
Vad gör du när en massiv gala ska repeteras till förbannelse men det fortfarande finns behov för att få ut en reklamfilm samma dag? Ungefär såhär. Häftiga montage och specialeffekter i all ära, men här visar människorna bakom The Game Awards att ett textäventyr med episk musik kan vara minst lika effektfullt.

LÄS MER: Bee Simulator

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!