Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar den gångna spelveckans största händelser och rubriker innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr.

Nyversioner av GTA 3, Vice City och San Andreas sägs vara på ingång
Remaster-versioner av de tre första tredimensionella GTA-spel ryktas vara aktuella för en lansering redan senare i år. Nyheten kommer ursprungligen från den senaste inkomstrapporten för Take-Two, moderbolag för bland andra Rockstar Games, där företaget meddelar att de har hela sex planerade nyversioner av tidigare lanserade titlar. Tre av dem, den fristående versionen av GTA Online samt next gen-versionerna av GTA 5 och Kerbal Space Program, är kända sedan tidigare vilket lämnar tre okända projekt. Här rapporterar Kotaku att det handlar om nyversioner av 3D-klassikerna GTA 3, Vice City och San Andreas. Samlingen ryktas dessutom lanseras redan i höst till en herrans massa plattformar inklusive Playstation 5, Xbox Series X/S och Nintendo Switch. Nyversionerna kommer blanda gammal och ny grafik och sägs utvecklas av skotska Rockstar Dundee, en studio som dessutom ryktas arbeta på den förädlade versionen av GTA V som även den planeras släppas senare i år.

https://twitter.com/Nibellion/status/1425880801137287176?s=20

Idris Elba gör rösten till Knuckles i nya Sonic-filmen
Antingen så bestämde sig den omtyckta skådespelaren Idris Elba för att spontant uttrycka sin kärlek för Sonic-karaktären Knuckles under veckan, eller så kan vi räkna med att han höra hans stämma hos karaktären i den kommande filmen Sonic The Hedgehog 2. Det sistnämnda har sedan dess bekräftats och på filmens IMDb-sida kan vi läsa att Ben Schwartz och Jim Carrey återvänder i rollerna som Sonic och Dr. Eggman tillsammans med Idris Elba som gör rösten till den röda slagskämpen. Första Sonic-filmen släpptes i fjol och uppföljaren har i skrivande stund en planerad premiär i april 2022.

En smyglansering av Axiom Verge 2 och mycket annat från veckans Indie World Showcase
Under onsdagkvällen bjöd Nintendo in till ett kort med fullpackat indie-kalas där den klara hedersgästen var en så kallad ”shadow drop” av det efterlängtade Axiom Verge 2, uppföljaren till Thomas Happs kritikerrosade metroidvania från 2015. Spelet är ute nu till Nintendo Switch, Playstation 4 och Epic Game Store. Andra spel som släpptes till Nintendo Switch under onsdagen inkluderar Necrobarista: Final Pour, Garden Story, Boyfriend Dungeon, Islanders: Console Edition, Slime Rancher: Plortable Edition och Curious Expedition 2.

MER NINTENDO: 2022 kommer bli Nintendos näst bästa år någonsin

Vidare fick vi ta en titt på det läckra Eastward som fick ett Switch-exklusivt lanseringsdatum den 16 september, övriga versioner släpps vid ett senare datum. Dessutom fick vi veta att bland andra Tetris Effect: Connected, det svenskutvecklade TOEM: A Photo Adventure och Loop Hero kommer till Switch senare i år. Du hittar smakprov från allt detta och mycket mer i programmet nedan.

Kyliga Frostpunk får uppföljare
Polska 11 Bit Studios har avslöjat att en uppföljare till den BAFTA-nominerade stadsbyggaren är på ingång. Frostpunk 2 är det första av tre interna projekt från Warszawa-företaget och äger rum hela 30 år efter det första spelet i serien. I nuläget har vi inga detaljer om när spelet kan tänkas lanseras, istället får vi vända blickarna mot en svalkande avtäckningstrailer här nedan. Är du dessutom sugen på att testa det första Frostpunk kommer det varit gratis via Steam till och med imorgon den 16 augusti.

Life is Strange: Remastered Collection försenas till nästa år
Vid det här laget har vi vant oss vid att se dessa textrutor där diverse utvecklare meddelar att deras efterlängtade spel blivit försenade. Riktigt så farligt var det dock inte den här gången. Det positiva är att Life is Strange: True Colors, det nya spelet i den hjärtevärmande spelserien, fortfarande kommer lanseras den 10 september till Playstation, Xbox, Google Stadia och PC. Dessutom kommer vi få ta del av tilläggspaketet Wavelengths redan den 30 september. Vad som dock kan sätta några käppar i hjulet för dina mysiga höstplaner är att Life is Strange: Remastered Collection, en samling med förädlade versioner av de två första spelen, har försenats till nästa år. Om du även hade tänkt spela True Colors på Nintendo Switch har den versionen försenats aningen men kommer fortfarande släppas innan årets slut.

Ett nytt tredimensionellt South Park-spel är under utveckling
Trey Parker och Matt Stone, skaparna av det massivt populära South Park, har skrivit på ett avtal med Viacom CBS Inc. som kommer ge dem hela 900 miljoner dollar under de kommande sex åren. Pengarna kommer givetvis gå åt till nya avsnitt av serien såväl som ett gäng filmer och en dokumentärserie, men det mest intressanta projektet för oss är ett kommande 3D-spel i South Park-världen. Det verkar dock inte som att Parker och Stone kommer återvända till sitt tidigare samarbete med Ubisoft utan kommer arbeta via en intern studio. Detta rapporterar Bloomberg.

Se mer från kommande Poké-spel nästa vecka i ny Pokémon Presents
Vi avslutar en fullspäckad nyhetsvecka med att kika framåt mot nästkommande vecka. Det är nämligen så att en sprillans ny Pokémon Presents kommer äga rum 15:00 nu på onsdag. Programmet kommer ge oss ny information såväl som en och annan trailer från de kommande Pokémon-spelen Brilliant Diamond och Shining Pearl samt det ambitiösa actionrollspelet Pokémon Legends Arceus.

Microsoft bjuder in till Gamescom-show den 24 augusti
Lyfter vi blicken ännu en bit framåt i kalendern vill även Microsoft och Xbox bjuda in till spelfest i form av sin alldeles egna Gamescom-show. Programmet äger rum under kvällen den 24 augusti och sägs bjuda på nya uppvisningar av flera kommande Xbox-spel. Även om Bethesda slog följe med Xbox under E3-veckan kommer de inte medverka den här gången. Vad vi däremot kan vänta oss är ytterligare information om Microsofts spelhöst och säkert ett gäng nytillskott hos Xbox Game Pass, och visst börjar det bli dags för Halo Infinite att få sitt lanseringsdatum.

Veckans konsolkrig
Vi har surrat på forum, bråkat i party-chattar och stampat i elektronikbutiker, men nu äntligen har den ultimata domen landat. Från tidningen Hard Drive, som vanligtvis ägnar sig åt sarkastiska och oseriösa artiklar, kan vi nu ta del av en gedigen holmgång mellan Xbox 360 och Playstation 3. Fast detta kanske fortfarande är ett känsligt ämne för många, så om det känns bättre att skriva om den ena konsolens överlägsenhet med enbart versaler i kommentarsfältet nedan är det fritt fram.

Veckans ondskefulla plan
Nog visste vi innerst inne att Bowser och hans Goomba-kompisar hade något lömskt i bakhuvudet när Nintendo World slog upp portarna. Givetvis ska vi inte skämta om olyckor, men eftersom ingen kom till skada kan vi roa oss med klippet nedan och föreställa oss Goomba-gängets bittra muttrande.

https://twitter.com/tatata77747890/status/1424629171456671750?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1424629171456671750%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.videogameschronicle.com%2Fnews%2Fnintendo-world-suspends-rides-as-goombas-break-free-and-fall-onto-track%2F

Veckans crossover
Vi vet fortfarande inte hur framtiden ser ut för Silent Hill. Skulle dock nedanstående visa sig arbeta på ett nytt spel i skräckserien ska vi nog inte bli jätteförvånade om basjinglar och soppnazister spelar en framhävande roll i nästa skräckäventyr.

LÄS MER: Speciella stunder: Enkelriktad relation i Silent Hill 4

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser för kommande upplagor via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan, och glöm nu inte att spara.

Checkpoint!