Spelindustrin är ofta en trasslig djungel där mängder med häftiga spel lanseras varje dag. Då kan det också vara svårt att veta vilka interaktiva äventyr du bör lägga dina värdefulla kronor och än mer värdefulla speltimmar på. Det är därför ni har mig. I ”Spelen att hålla koll på” tar jag en noggrann titt på spelveckan som kommer och plockar fram ett gäng titlar som jag tycker ni borde hålla lite extra koll på. Det kommer bli massiva AAA-släpp såväl som spel ni kanske inte ens visste existerade. Förhoppningsvis kommer ni klicka er vidare härifrån med aningen bättre koll på veckans spel än vad ni hade tidigare.

Här är spelen att hålla koll på under vecka 33.

Twelve Minutes

Road 96

Lanseringsdatum: 16 augusti
Format: 
Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 200 kronor

Året är 1996 och du ger dig ut på vägen mot landsgränsen, vad som händer efter det är helt upp till dig. Road 96 är ett processuellt genererat narrativt äventyr fyllt av färgstarka karaktärer och mängder med vägval som påverkar ditt äventyr i den auktoritära nationen. Ni läser vår recension lite senare idag här på hemsidan.

Humankind

Lanseringsdatum: 17 augusti
Format: 
PC, Google Stadia
Ungefärligt pris: 600 kronor

Humankind är ett helt ordinärt historiskt strategispel, med den lilla detaljen att du som spelar har full kontroll över historiens vingslag. Kombinera och kasta runt kulturer, religioner och värderingar för att skapa en minst sagt unik civilisation.

Out of Line

Lanseringsdatum: 18 augusti
Format: 
Nintendo Switch
Ungefärligt pris: 130 kronor

Det otroligt vackra Out of Line släpptes till PC tidigare under sommaren och nu har det blivit dags för en Switch-lansering. Spelet beskrivs som ett handmålat 2D-äventyr där huvudkaraktären San behöver fly från fabriken som en gång var hem.

Recompile

Lanseringsdatum: 19 augusti
Format: 
Playstation 5, Xbox Series X/S
Ungefärligt pris: TBA

Om du kombinerar ett traditionellt metroidvania med förgrenande berättande och slänger in en iögonfallande cyber-estetik får du något i stil med Recompile. Du spelar som en kämpande programvara som gör sitt bästa för att undvika radering i en värld full av lysande strider, hacking-pussel och superkraftsliknande förmågor.

Twelve Minutes

Lanseringsdatum: 19 augusti
Format: 
Xbox One, Xbox Series X/S, PC
Ungefärligt pris: 200-250 kronor

I ett av årets mest efterlängtade spel kastas du in i en interaktiv och stjärnspäckad thriller om en man som fastnat i en tidsloop. Vad som skulle bli en romantisk hemmakväll förvandlas till en mardröm, och efter bara tolv minuter kastas du tillbaka till början för att få uppleva allt igen. Nu är det upp till dig att lösa mysteriet. I huvudrollerna hittar vi James McAvoy, Daisy Ridley och självaste Wilhem Dafoe.

The Vale: Shadow of the Crown

Lanseringsdatum: 19 augusti
Format: 
Xbox One, PC
Ungefärligt pris: TBA

The Vale: Shadow of the Crown spelar du som en blind äventyrare, något som gestaltas i ett fullständigt ljudbaserat actionrollspel. Spelet använder sig av 3D-ljud för att på bästa sätt gestalta en spännande berättelse utan några visuella element.

Ghost of Tsushima: Director’s Cut

Lanseringsdatum: 20 augusti
Format: 
Playstation 4, Playstation 5
Ungefärligt pris: 200, 300, 600 eller 700 kronor

Ett av de mest populära spelen från 2020 släpps på nytt, den här gången med några Playstation 5-uppgraderingar samt en ambitiös expansion i form av Iki Island. Beroende på om du äger spelet sedan tidigare, och vilken version du äger, så kommer den här nyversionen med lite olika prislappar. I vilket fall är det snart dags att styra kosan mot de japanska öarna än en gång.

Madden NFL 22

Lanseringsdatum: 20 augusti
Format: 
Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Google Stadia, PC
Ungefärligt pris: 600-700 kronor

Kan ni tänka er att det släpps ett NFL-spel i år igen? Det är faktiskt sant och i veckan är det dags att ge sig ut på planen igen.

MISSA INTE FÖRRA VECKANS ARTIKEL: Spelen att hålla koll på – vecka 32

Det här var vad jag hade att bjuda på denna vecka. Jag hoppas du hittat något som kan hålla dig sysselsatt under dagarna som kommer. Om inget annat kanske din backlog blivit några spel rikare, och ännu fler lär det bli nästa vecka.