Spelindustrin är ofta en trasslig djungel där mängder med häftiga spel lanseras varje dag. Då kan det också vara svårt att veta vilka interaktiva äventyr du bör lägga dina värdefulla kronor och än mer värdefulla speltimmar på. Det är därför ni har mig. I ”Spelen att hålla koll på” tar jag en noggrann titt på spelveckan som kommer och plockar fram ett gäng titlar som jag tycker ni borde hålla lite extra koll på. Det kommer bli massiva AAA-släpp såväl som spel ni kanske inte ens visste existerade. Förhoppningsvis kommer ni klicka er vidare härifrån med aningen bättre koll på veckans spel än vad ni hade tidigare.

Här är spelen att hålla koll på under vecka 32.

Black Book

Black Book

Lanseringsdatum: 10 augusti
Format: 
Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 250 kronor

Black Book är ett mörkt rollspelsäventyr som tar avstamp i slavisk mytologi. Du spelar som en ung häxa som med hjälp av kortbaserade strider tar sig an den farofyllda och fantastiska spelvärlden. Samla på dig nya kort, ta dig an kluriga uppdrag och utforska den estetiskt urläckra världen.

Glitchpunk

Lanseringsdatum: 11 augusti (Early Access)
Format: 
PC
Ungefärligt pris: TBA

Till dig som tycker Cyberpunk 2077 borde haft Grand Theft Auto 2 som sin primära inspirationskälla. Ägna dig åt alla möjliga neondränkta olagligheter, allt från ett klassikt top-down-perspektiv.

Faraday Protocol

Lanseringsdatum: 12 augusti
Format: 
Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: TBA

I Faraday Protocol spelar du som arkeologen Raug Zeekon vars uppdrag är att utforska en mystisk signal från ett främmande solsystem. Utforska det okända landskapet, lös kluriga pussel och ta reda på mer om den outforskade skådeplatsen och dess ursprung.

Fire Tonight

Lanseringsdatum: 12 augusti
Format: 
Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 60 kronor

Fire Tonight beskrivs som ett narrativt pusselspel om två personer som försöker hitta tillbaka till varandra mitt i en brinnande stad, allt i en tid utan mobiltelefoner eller internet. Spelet är dessutom baserat på Information Society-låten med samma namn.

Foreclosed

Lanseringsdatum: 12 augusti
Format: 
Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 200 kronor

Vi fortsätter med veckans andra cyberpunk-inspirerade spel. Men istället för gammaldags GTA-action beskrivs Foreclosed som en interaktiv grafisk roman med djupgående berättande, samtidigt som det är fyllt med explosiv cyberaction.

Tetragon

Lanseringsdatum: 12 augusti
Format: 
Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 150 kronor

Slutligen tipsar vi om ett fantasifullt pusselspel där en orolig pappa bokstavligt talat vänder upp och ner på världen för att hitta sin försvunna son. Förutom förmågan att rotera hela spelbanan kan spelets huvudkaraktär Lucius även manipulera torn och plattformar för att rädda sitt barn.

MISSA INTE FÖRRA VECKANS ARTIKEL: Spelen att hålla koll på – vecka 31

Det här var vad jag hade att bjuda på denna vecka. Jag hoppas du hittat något som kan hålla dig sysselsatt under dagarna som kommer. Om inget annat kanske din backlog blivit några spel rikare, och ännu fler lär det bli nästa vecka.