Ett slag för omslag är en artikelserie här på playerone.se där vi belyser och talar om omslagen som pryder våra kära spel. Det kan vara allt från gammalt och fult till nytt och snyggt. Vi ämnar att skina ljus på både det bästa, det sämsta och det som är mitt emellan. Det är också såklart högst subjektivt vad olika medlemmar på redaktionen tycker så vi välkomnar diskussion vad ni själva anser om de omslag vi lyfter fram i detta inslag på hemsidan.

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel är ett över 100 timmar långt, väldigt story-tyngt japanskt rollspel. Det utspelar sig på en militärskola i en fantasyvärld, där klasserna vanligtvis är uppdelade i klasser för adeln och klasser för de ofrälse, men där den nya Class VII innehåller elever från bäggedera. Det skapar en hel del friktion, inte minst då huvudpersonen är en ofrälse som blivit adelsman och således hamnar på båda sidor av konflikten. Stora delar av spelet är mer som en visual novel än ett rollspel, men det bjuder ändå på en hel del dungeon crawling och framför allt massor av mys och feel-good bland alla personliga och politiska konflikter och intriger.

Hur väl förmedlar omslaget innehållet i spelet?

Jag tror inte att många skulle gissa på att den ståtliga byggnaden i bakgrunden var en skola, om det inte var för att alla karaktärerna har skoluniform. Nu förstår man ändå precis vad det är. Att alla ungdomarna har sina fantasifulla vapen redo gör att det framgår att det är fantasy och kommer bli en hel del monsterslakt. Att omslaget är i anime-stil och att det är så många karaktärer som samsas gör att man förstår att det är 85% chans att spelet är ett japanskt rollspel, även om man inte vet vilka Falcom är. Att spelet är en feel-good upplevelse och inte något deprimerande mörker framgår tack vare alla de starka färgerna och den underbart vackra dagen med en klar himmel och frodig grönska. Jag kan inte påstå att den huvudsakliga konflikten mellan adeln och de ofrälse framgår av bilden, men man kan inte få allt här i världen. 

Vad gillar du mest med omslaget?

De underbara färgerna, den galanta karaktärsdesignen, den storslagna kompositionen och den vackra dagen gör det här omslaget till något extra. Typsnittet i spelets titel andas elegans och kvalitet som grädde på moset. Omslaget är en helhetsupplevelse och är man ute efter ett japanskt fantasy-rollspel med mycket feel-good är det nog omöjligt att hålla sig borta.

Vad gillar du minst med omslaget?

Varken Falcom och Marvelous har några särskilt snygga logotyper ärligt talat. Det gula i Falcom-loggan matchar visserligen färgen på skolans emblem i spelets logotyp, men i övrigt ger både Falcom-loggan och Marvelous-loggan en känsla av lågbudget, som skär sig med den känsla av elegans, förfining och kvalitet som resten av omslaget utstrålar.