Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.


Grafikmonstret Crysis får remaster
I veckan började Twitter-kontot tillhörande den omtyckta Crysis-serien leva rövare efter en lång tids inaktivitet. Efter en del om och men stod det klart att det klassiska, grafiska flaggskeppet Crysis får en remaster som kommer släppas till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC. Det är noterbart att detta blir första gången spelet äntrar Nintendo-scenen, även om Switch-versionen kanske inte kommer glänsa riktigt lika fint som de andra versionerna. Vi vet i nuläget inte när denna versionen av spelet kommer lanseras.

Sony patenterar robotkompis till sina spelare
Jag kan inte bestämma mig om detta är gulligt eller bara läskigt. Men oavsett vilket så har en intressant patentering dykt upp från storföretaget. Det handlar helt enkelt om en vänlig robot som med hjälp av förmågan att registrera känslor hos sin ägare ska agera som ett trevligt sällskap under spelsessioner. Roboten ska kunna registrera känslor som glädje, ilska och kärlek och kommer också reagera på passande sätt med hjälp av rörelser, ljud och tal. Det är helt enkelt en mekanisk kompis som ska uppmuntra dig till många och långa spelsessioner med Sonys konsoler. Frågan är bara när den lilla rackaren ta över handkontrollen och sparkar ner dig på golvet. Detta rapporterar Eurogamer.

Gamescom 2020 blir helt digitalt
För någon vecka sedan skrev vi om risken att den välbesökta spelmässan Gamescom ställs in rent fysiskt och istället blir digital, något som nu mässan själva bekräftar i ett uttalande. Förhoppningsvis kommer vi här hemma bjudas på mässans nyheter i samma utsträckning som tidigare även om Köln blir aningen tomt i år. Den ursprungliga versionen av Gamescom 2020 skulle tagit plats i slutet av augusti, vilket även verkar gälla för den digitala versionen.

Nästa Fortnite-säsong försenas till sommaren
Den andra säsongen i det som nu kallas Fortnite Chapter 2 skulle egentligen ha avslutats den 30 april för att ge plats åt kapitlets tredje säsong. Nu meddelar dock Epic Games att säsongen kommer förlängas till den 4 juni. Även om uttalandet inte nämner någon särskild anledning till uppskjutningen kan vi troligen vara ganska säkra på att den pågående pandemin har saktat ner arbetstempot något. Tills dess kommer den andra säsongen fyllas med diverse utmaningar och XP-bonusar, så förhoppningsvis kan ni Fortnite-entusiaster ändå hitta något att göra fram till sommaren.

Uncharted och Journey är gratis att ladda hem i veckan
Som ett tack till alla som stannar hemma och bekämpar spridningen av Covid-19 har Sony och PlayStation bestämt sig för att skänka bort ett gäng riktiga pangspel till spelare världen över. Redan idag och fram till och med den 6 maj kan du ladda hem indieklassiskern Journey samt Uncharted: The Nathan Drake Collection som innehåller de första tre spelen i serien. Allt detta utan någon extra kostnad. När du plockat hem spelen får du dessutom behålla dem för alltid. Så om något av dessa saknas i ditt bibliotek gäller det att passa på.


Help Will Come Tomorrow – 21 april
Överlev en mystisk katastrof i den ryska vildmarken.Släpps till Nintendo Switch.

ITTA – 22 april
Utkräv hämnd med din lysande revolver. Släpps till PC.

eSports Legend – 23 april
Simulera hur det känns att sitta bakom skärmen och spela spel. Släpps nu till Nintendo Switch.

Predator: Hunting Grounds – 24 april
Asymmetrisk multiplayer i de livsfarliga skogarna. Släpps till Playstation 4 och PC.

Trials of Mana – 24 april
En ny version av det klassiska äventyret. Släpps till Playstation 4, Nintendo Switch och PC.


Veckans rubrik
Vi fick träna på att skilja dessa två speltitlar åt under hela fjolåret, men trots detta fick jag läsa nedanstående rubrik ett par gånger för att faktiskt förstå dess innebörd. Det är åtminstone tur att vi kan separera dessa två spel genom att beskriva deras innehåll. The Outer Worlds är det med rymdskeppen och The Outer Wilds är det med de främmande planeterna.

Veckans kattklipp
Vi vet alla att katter bara är några få steg från att ta över världen, men tills dess får de nöja sig med att ta över spelvärlden. I klippet nedan ser det ut som att Samus bara är milt irriterande för den håriga härskaren. Jag räknar kallt med att tv-apparaten i fråga ligger på golvet i bitar vid det här laget.

https://twitter.com/GamepIay/status/1249532024416808961?s=20

LÄS MER: Eric Chahi och de många världarna

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!